Alashkert-Celtic (preview)

Στο Vazgen Sargsyan Republican Stadium του Γερεβάν (γνωστό και ως Ερεβάν ή Γιερεβάν), στη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Αρμενίας, ξεκινά σήμερα η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της Celtic.
Πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League, με την ομάδα του Brendan Rodgers να στοχεύει να μπεί για τρίτη σερί σεζόν στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν τα καταφέρει θα βάλει 40 εκατομμύρια λίρες σταταμεία της, αυτή η φορά όμως θα είναι η δυσκολότερη από τις δύο προηγούμενες, μιας και θα πρέπει να περάσει τέσσερις προκριματικούς γύρους.
Πέρυσι και πρόπερσι η Celtic έδωσε τρείς προκριματικούς, πέρυσι απέκλεισε τις Lincoln Red Imps, Astana και Hapoel Be'er Sheva, για να βρεθεί στους ομίλους στο ίδιο γκρουπ με Barcelona, Manchester City και Borussia Monchengladbach. Τερμάτισε τελευταία, πέρυσι χρειάστηκε να αποκλείσει τις Linfield, Rosenborg και ξανά την Astana για να βρεθεί στους ομίλους, στο ίδιο γκρουπ με Bayern Munich, Pari St Germain και Anderlexht. Tερμάτισε στην 3η θέση, για να βρεθεί στο Europa League όπου αποκλείστηκε από τη Zenit St Petersburg στη φάση των 32.
Η ζέστη -που αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς- ανησυχεί κυρίως τον Brendan Rodgers (θα ζητήσει διαλείμματα με νερό), που σκέφτεται να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς, τους Moussa Dembele και Odsonne Edouard. O επιθετικός Leigh Griffiths και ο αμυντικός Marvin Compper είναι τραυματίες και δεν ταξίδεψαν καν στην Αρμενία, ο αρχηγός της ομάδας Scott Brown είναι έτοιμος αφού έβγαλε τη χθεσινή προπόνηση, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι Tom Rogic, Mikael Lustig and Dedryck Boyata λόγω των υποχρεώσεων τους στο Μουντιάλ.  
Η Alashkert πήρε για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα στην Αρμενία, μετρά όμως μόλις μία νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League, κι αυτή ήταν κόντρα στην πρωταθλήτρια Ανδόρας. Πήρε 8 νέους παίκτες φέτος με πιο σημαντικό τον 22χρονο μέσο Jefferson Reis de Jesus, που επιτέθηκε σε ball boy τον Φεβρουάριο επειδή πανηγύρισε ένα γκολ της Comercial κόντρα στην τότε ομάδα του, την Operaio στην πατρίδα του τη Βραζιλία.
Ο τεχνικός των Αρμένιων Abraham Khashmanyan δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.