Κρίμα για Dons, 1-1 με Burnley

To γκολ του Sam Vokes στο 80’ έκοψε τη φόρα της Aberdeen που είχε προηγηθεί στο 19’ με το πέναλτι του Gary Mackay-Steven, με τη Burnley να έχει πια το προβάδισμα και την πρώτη Battle of Britain μεταξύ των δύο ομάδων να μην αναδεικνύει νικητή.
Οι οπαδοί της Aberdeen δεν ξέχασαν τον παλιό μέσο της ομάδας Neale Cooper, που πέθανε σε ηλικία 54 ετών τον περασμένο Μάϊο, με πανό στην μνήμη του να δεσπόζει στο Pittodrie.
H Αberdeen ξεκίνησε δυνατά, πίεσε κι έψαχνε το γκολ. Η Burnley ήταν προσεκτική στο ξεκίνημα με τους Jeff Hendrick και Aaron Lennon να δείχνεουν πάντως επικίνδυνοι. Οι Άγγλοι στάθηκαν άτυχοι μιας και έχασαν νωρίς τον βασικό τους keeper. Mόλις στο 11’ ο Nick Pope τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Anders Lindegaard που 7 λεπτά αργότερα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι που έδειχνε αυστηρί, με τη μπάλα να βρίσκει το χέρι του James Tarkowski της Βurnley, φάνηκε όμως να γίνεται και φάουλ από τον Sam Cosgrove της Aberdeen. Σημασία έχει ότι το πέναλτι δόθηκε, ο Gary Mackay-Steven το εκτέλεσε εύστοχα κι η Aberdeen προηγήθηκε στο 19’ και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Η Burnley άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα στο β’ μέρος, με τον keeper των Dons, Joe Lewis, να σταματά εντυπωσιακά τον Jack Cork και λίγο αργότερα τον Aaron Lennon. H Αberdenn είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Mackay-Steven που απέκρουσε ο Lindegaard, η Burnley όμως ήταν καλύτερη και κατάφερε να σκοράρει όταν οι Dons φάνηκε να κρατούν τη νίκη. Ο Sam Vokes αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» (είχε μπει στο 67’) ισοφαρίζοντας στο 80’, με το τελικό 1-1 να δίνει σαφέστατο προβάδισμα στους Άγγλους.
Την άλλη βδομάδα στο Turf Moor η ομάδα του Derek McInnes καλείται να κάνει την υπέρβαση, αυτή του Sean Dyche πάντως έχει τον πρώτο λόγο και την ποιότητα να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Devlin, McKenna, Hoban, Ferguson (Gleeson 57), Shinnie, Ball, Mackay-Steven, Cosgrove (May 77), McGinn (Wright 79).

BURNLEY: Pope (Lindegaard 14), Lowton, Tarkowski, Mee, Ward, Cork, Gudmundsson, Hendrick (Vokes 67), Westwood, Lennon, Wood. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.