Με το δεξί οι Gers του Gerrard, 2-0 τη Shkupi

Χάρη στα γκολ των Jamie Murphy στο 22’ και James Τavernier (με πέναλτι στο 92’) οι Rangers νίκησαν 2-0 τη Shkupi από τα Σκόπια κι αγκάλιασαν την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Steven Gerrard στον πάγκο τους.
Οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί στο 14’ όταν οι Σκοπιανοί είχαν δοκάρι σε σουτ του Ljamchevski έξω από την περιοχή, ήταν όμως σαφώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος και πήραν το προβάδισμα στο 22’. Ήταν μια γρήγορη αντεπίθεση, κόντρα σε μια αντεπίθεση των Σκοπιανών, με τον Candeias να βρίσκει τον Tavernier που σέντραρε για να έρθει ο Jamie Murphy και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι Rangers έχασαν πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ στη συνέχεια, με μεγαλύτερη την κεφαλιά του Josh Windass που απέκρουσε εντυπωσιακό ο keeper των Σκοπιανών, Zendeli. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Steven Gerrard μπροστά στο σκορ, oι Σκοπιανοί όμως μπήκαν καλά στο δεύτερο μέρος αναγκάζοντας τον Allan McGregor να αποκρούσει σε μια δύσκολη εκτέλεση φάουλ, για να κερδίσουν τρία απανωτά κόρνερ. Αυτό έφερε μια νευρικότητα στους γηπεδούχους, που συνέχισαν πάντως να ψάχνουν το δεύτερο γκολ κι έφτασαν κοντά με τον Josh Windass. Η λύτρωση ήρθε στο 90’ όταν ο Jamie Murphy κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα ο James Tavernier διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Ένα σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς στα Σκόπια την επόμενη Τρίτη, 17 Ιουλίου.
RANGERS: McGregor, Tavernier, Goldson, Katic, Flanagan, McCrorie, Arfield (Ejaria 67), Candeias (Jack 56), Murphy, Windass (Middleton 79), Morelos.
SHKUPI: Zendeli, Adem, Tipuric, Bajrami (Bilali 45), Owono Nchamaaa (Krivanjeva 90+2), Vujcic, Broja, Stojkoski, Muarem, Ljamcevski (Shabani 61), Ilijoski.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.