Έρχονται Τρίπολη οι Hibs, 6-1 τη Runavik


Με hat-trick του Florian Kamberi και δύο γκολ του Stevie Mallan η Hibernian νίκησε εύκολα 6-1 τη Runavik των Νήσων Φερόε εξασφαλίζοντας από το πρώτο ματς την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο όπου την περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης.
Εκτός αποστολής ο John McGinn (ενισχύοντας τη φημολογία για μεταγραφή του στη Celtic, παρότι απορρίφθηκαν ήδη δύο προτάσεις των Bhoys),
Ο Stevie Mallan έκανε το ντεμπούτο του συνοδεύοντας το με γκολ, ντεμπούτο και για τον Adam Bodgan κάτω από τα δοκάρια των Hibs, που κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 2’. Ο Florian Kamberi το κέρδισε κι αυτός το εκτέλεσε ανοίγοντας το σκορ ένα λεπτό αργότερα, παρότι ο τερματοφύλακας της Runavik έπεσε σωστά και βρήκε τη μπάλα.
Ο Kamperi διπλασίασε τα τέρματα των Hibs στο 21’ για να γίνει το 3-0 στο 29’ με μια βολίδα που έπιασε ο Oli Shaw με το αριστερό έξω από την περιοχή. 
Στο 33’ το ματς τελείωσε για τη Runavik όταν ο Trondargjogv Hansen (που είχε κάνει το πέναλτι στο 2’) πήρε απευθείας κόκκινη για ένα πολύ σκληρό -και αχρείαστο- φάουλ στο χώρο του κέντρου. Προς τιμήν της η ομάδα από τα Νησιά Φερόε έπαιξε ανοικτά κι είχε μια καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 42’, με τον Adam Bodgan να αποκρούει εντυπωσιακά, στη μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 4-0 με τον goalkeeper των φιλοξενούμενων να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στο μακρινό σουτ του Stevie Mallan.
To ημίχρονο ξεκίνησε το ίδιο καλά για τη Hibernian, με τους Stevie Mallan και Paul Hanlon να συνδυάζονται για να φτάσει η μπάλα στον Oli Shaw που την άφησε έξυπνα στον Kamberi που την έστειλε στα δίχτυα στο 48’. Εξαιρετικό γκολ, 5-0 και hat-trick για τον επιθετικό των Hibs που έδωσε στο 51’ τη θέση του στον Simon Murray, όμως ένα λεπτό αργότερα η Runavik σκόραρε. Ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στο τείχος και να ξεγελά τον Bogdan, για να γίνει το 5-1. Oι Hibs συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα τα ματς, για να χάσουν αρκετές ευκαιρίες, στο 65’ με τον Simon Murray, στο 71’ με τον Oli Shaw, ενώ είχαν και δοκάρι στο 79’ με τον Murray. To 6-1 ήρθε στο 84’ με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Stevie Mallan από τα 27 μέτρα.
To ματς δεν αντέχει σε κριτική, οι Hibs πήραν μια αναμενόμενα εύκολη νίκη, θα πάνε για τουρισμό στα Φερόε την άλλη βδομάδα, περιμένοντας τις διπλές αναμετρήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης.

HIBERNIAN: Bogdan, Whittaker, Ambrose, Hanlon, McGregor (Swanson 60), Stevenson, Slivka, Mallan, Boyle, Kamberi (Murray 51), Shaw (Bartley 81).
NSI RUNAVIK: Thomsen, Bardar Hansen (Magnus Olsen 40), Johan Davidsen, Joensen (Langgaard 45), Einar Hansen, Frodi Benjaminsen (Jann Benjaminsen 45), Betuel Hansen, Knudsen, Justinussen, Frederiksberg, Klaemint Olsen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.