Στην κορυφή οι Pars, 1-0 στο Dundee


Mε κεφαλιά του Jackson Longridge μόλις στο δεύτερο λεπτό, η Dunfermline της Championship νίκησε 1-0 τη Dundee της Premiership κι ανέβηκε στην πρώτη θέση του δ’ ομίλου του League Cup.
Oι 2.870 (οι 516 ήταν οπαδοί των φιλοξενούμενων ) θεατές που βρέθηκαν στο Dens Park είδαν τη Dunfermline να ανοίγει το σκορ στην πρώτη της επίθεση. Ο Ryan Williams έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Jackson Longridge με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τα πράγματα χειροτέρεψαν στη συνέχεια για τους γηπεδούχους με τον αρχηγό τους (και σκόρερ της ομάδας) Sofien Moussa, να αποχωρεί λόγω τραυματισμού στο 12’ και το ίδιο να συμβαίνει και με τον Nathan Ralph στο 36’.
Καλύτεροι οι Pars, είχαν δύο απανωτές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Myles Hippolyte και τις δύο όμως τον σταμάτησε ο goalkeeper των γηπεδούχων, Jack Hamilton.
H Dundee βελτιώθηκε στο β΄μέρος κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν το σουτ του Elton Ngwatala από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Η Dunfermline πάντως συνέχισε να είναι καλύτερη και να ελέγχει το ματς για να πάρει μια δίκαιη νίκη που την έφερε στην κορυφή του δ’ ομίλου με 6 βαθμούς. Δεύτερη με 4 η Βrechin κι ακολουθούν Dundee και Stirling Albion με 3 και η Peterhead (που είχε αποκλειστεί ήδη) με 2.

DUNDEE: Hamilton, Kerr , Kusunga (Caulker 67), Meekings, Ralph (Curran 36), McGowan, Madianga, Ngwatala, Mendy, Moussa (Henvey 12), Wighton.
DUNFERMLINE ATHLETIC: Robinson, Durnan, Ashcroft, Devine,
Williamson, Thomson (Connolly 85), Craigen, Longridge, Higginbotham, Louis Longridge, Hippolyte (Ryan 82).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.