Κυριαρχία Celtic με 4 δοκάρια και (μόνο) 1-0 τους Rangers

Η Celtic νίκησε 1-0 τους Rangers σε ένα ματς που μπορούσε μεγαλύτερο σκορ, έχοντας 4 δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών, με τον keeper των Gers να πραγματοποιεί πολλές και εντυπωσιακές αποκρούσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει την πρώτη ήττα του Steven Gerrard στον πάγκο της ομάδας του.
Η Celtic κυριάρχησε, ειδικά στο πρώτο μέρος, με τους Gers να είναι στο δικό τους μισό του γηπέδου. Πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 2’ με τον Odsonne Edouard να μην μπορεί να εκμεταλευθεί τη σέντρα του James Forrest. Μονόλογος της Celtic όλο το πρώτο μέρος, οι Gers είχαν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του Ryan Jack που έφυγε άουτ στο 15’ από το ύψος της περιοχής. Ο keeper των γηπεδούχων Craig Gordon ήταν θεατής σε όλο το πρώτο μέρος (μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι), ο Alan McGregor είχε όμως πολύ δουλειά. Θα μπορούσε και να αποβληθεί όταν σε μια φάση φάνηκε να κλωτσάει σκόπιμα τον Krisftoffer Ajer, τον Νορβηγό αμυντικό των Bhoys που είχε προωθηθεί. Ούτε κόκκινη ούτε πέναλτι, καθόλου δεν επηρέασε αυτό τη Celtic
Oι τριπλούχοι Σκωτίας είχαν δύο δοκάρια σε δύο λεπτά, αρχικά με σουτ του Forrest έξω από την περιοχή, στη συνέχεια με κεφαλιά του Mikael Lustig. O Allan McGregor έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση σταματώντας τον Edouard στη συνέχεια κι ήταν ο κύριος υπεύθυνος που το ματς έληξε χωρίς σκορ. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης απέκρουσε δύσκολα το ουτ του Oliver Ntcham με τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι, για να έρθει τελικά το γκολ στο 62’
Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Edouard βρήκε τον Forrest στην περιοχή, αυτός γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Ntcham και το 1-0 ήταν γεγονός. Ο Griffiths πέρασε στο ματς κι από δικό του κόρνερ ο Lustig έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ευκαιρίες είχε και ο Griffiths, είδε τον Allan McGregor να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ που εκτέλεσε, μερικά λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δοκάρι. Τέταρτο δοκάρι για τη Celtic, με τους παίκτες Steven Gerrard να βγαίνουν μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στη μοναδική τους προσπάθεια στην εστία ο Craig Gordon απέκρουσε το σουτ του Alfredo Morelos, ο Kyle Lafferty είχε μια κεφαλιά άουτ κι ο James Tavernier έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ, λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα. Οι Gers θα μπορούσαν να κλέψουν το βαθμό σε ένα ματς που άγγιξαν έναν ακόμα διασυρμό. Σίγουρα η ομάδα του Gerrard αμύνεται καλύτερα πια, έχει ένα εντυπωσιακό McGregor στην εστία, αλλά είχε πολύ τύχη, με τα δοκάρια να σταματήσουν 4 φορές τη Celtic
Mπορεί να ήταν η πρώτη ήττα του Steven Gerrard στον πάγκο των Rangers, μετρά όμως μόλις μία νίκη σε 4 ματς πρωταθλήματος κι αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα των Rangers τα τελευταία 29 χρόνια! Έχουν να κερδίσουν από το 2012 τη Celtic, με τους τριπλούχους Σκωτίας να δείχνουν ότι είναι ακόμα το αφεντικό. 
Όσο για τον Brendan Rodgers, έφτασε τα 12 ντέρμπι χωρίς ήττα από τους Rangers που βρίσκονται στην 7η θέση, 4 βαθμούς πίσω από τη Celtic που πέρασε στη 2η θέση, 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Hearts.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest (Sinclair 90+2), Rogic (Christie 77), McGregor, Edouard (Griffiths 66).
RANGERS: McGregor, Tavernier, Goldson, Katic, Barisic, Arfield, Jack (Middleton 80), Ejaria, Kent (Candeias 86), Morelos, Lafferty.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.