Με hat-trick Forrest στην κορυφή η Σκωτία, 3-2 το Ισραήλ

Με hat-trick του James Forrest (34’, 43’, 64) σε 9 λεπτά η Σκωτία γύρισε το ματς με το Ισραήλ, που είχε προηγηθεί στο 9’ με τον Beram Kayal και πήρε μια μεγάλη νίκη με 3-1, με τον άσο της Celtic να γίνει ο πρώτος παίκτης των Bhoys που κάνει hat-trick με τη Σκωτία μετά τον θρυλικό Jimmy Quinn πριν από 110 χρόνια. Το Ισραήλ μείωσε στο 75’ με τον Eran Zahavi, όμως η Σκωτία κράτησε τη νίκη που την έστειλε στην κορυφή του ομίλου, στην άνοδο στην επόμενη κατηγορία του Nations League, αλλά και στα play-off του Euro σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την πρόκριση της στα προκριματικά.
Ο Alex McLeish κατέβασε την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 4-0 στην Αλβανία, με την τριάδα των Callum McGregor, Stuart Armstrong και Ryan Christie στα χαφ και τους James Forrest και Ryan Fraser στα άκρα, έχοντας προωθημένο τον Steven Fletcher.
Το Ισραήλ του Andreas Herzog ξεκίνησε με 3-52 κι είχε μια αλλαγή στην ομάδα που είχε νικήσει 2-1 τη Σκωτία πριν από ένα μήνα, με τον σέντερ χαφ της Hapoel Beer Sheva, Laoi Tahan, να ξεκινά αντί τουEitan Tibi.
Οι Ισραηλινοί μπήκαν φορτσάτοι κέρδισαν το πρώτο κόρνερ και κατάφεραν τελικά να προηγηθούν με ένα εντυπωσιακό γκολ του Beram Kayal της Brighton. Ο πρώην άσος της Celtic που ξέρει καλά το Hampden Park έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα του Allan McGregor που είχε βρεθεί λίγο έξω από τη γραμμή της εστίας του. Το γκολ πάγωσε αρχικά τους γηπεδούχους, με κινητήριο άξονα τον Stuart Armstrong. Ο Callum McGregor έπιασε μια βολίδα έξω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο keeper των φιλοξενούμενων, Ariel Harush, στο 21’, για να αναλάβει στη συνέχει ο James Forrest. H μπάλα βρήκε στα σώματα σε σουτ του Armstrong για να στρωθεί στον Forrest που έφερε με σουτ το ματς στα ίσα στο 34’. Εννιά λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα στη Σκωτία, όταν κοντρόλαρε άψογα τη μπάλα στην πάσα του -συμπαίκτη του στη Celtic- Ryan Christie, κάνοντας το 2-1 στο 43’.
O Forrest έγραψε ιστορία κάνοντας hat-trick στο 64’, ο πρώτος παίκτης της Celtic που το πετυχαίνει με τη φανέλα της Σκωτίας μετά τον θρυλικό Jimmy Quinn πριν από 110 χρόνια. Πήρε μια πάσα του Ryan Fraser και τελείωσε τη φάση με εξαιρετικό τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας των φιλοξενούμενων. Το Ισραήλ τρόμαξε λίγο τη Σκωτία, μείωσε στο 75’ με βολίδα του Eran από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 84’ ο keeper των Σκωτσέζων,  Allan McGregor, έδιωξε άτσαλα τη μπάλα σε ένα κόρνερ, αλλά κανείς δεν ήταν εκεί να επωφεληθεί.
Η Σκωτία ήταν καλύτερη, πήρε μια πανάξια νίκη κι ανέβηκε στο Group B’ του Nations League. Περιμένει τώρα την κλήρωση του Euro 2020 που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

ΣΚΩΤΙΑ: A.McGregor, Paterson, Robertson, Bates, McKenna, C.McGregor, Forrest, Armstrong (Phillips 76), Fletcher (McTominay 87), Christie (Shinnie 76), Fraser.
ΙΣΡΑΗΛ: Harush, Dasa, Yeini, Taha (Cohen 67), Ben Harush, Twatha (Ηemed 85), Peretz (Saba 73), Natcho, Kayal, Zahavi, Dabbur.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.