Σκωτία-Ισραήλ (preview)

Tη νίκη που θα της δώσει την πρωτιά στον όμιλο θέλει η Σκωτία απόψε κόντρα στο Ισραήλ, για να πάρει την άνοδο στο Β’ Γκρουπ του Nations League. Oι δύο ομάδες ισοβαθμούν, όμως το Ισραήλ είχε κερδίσει 2-1 στην έδρα του τους Σκωτσέζους, που σημαίνει ότι του αρκεί η ισοπαλία για να πάρει τη πρώτη θέση.
Με αυτοπεποίθηση η Σκωτία μετά τη νίκη της με 4-0 στην Αλβανία, παρά τις πολλές απουσίες. Ο Kieran Tierney έγινε ο έννατος παίκτης που αποχώρησε πριν το ματς με την Αλβανία το Σάββατο, ο μέσος της Sheffield United, John Fleck, κλήθηκε κι ενσωματόθηκε με την αποστολή την Κυριακή. «Προπονήθηκε και δείχνει πολύ άνετος» δήλωσε ο τεχνικός των Σκωτσέζων, Alex McLeish, που δεν φαίνεται να αλλάζει πολλά από το ματς με την Αλβανία. Ο αμυντικός του HSV (το γνωστό μας Αμβούργο), David Bates, έκανε το ντεμπούτο του, ο Callum Paterson έπαιξε δεξιός μπακ, παρότι αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και κυνηγός στην ομάδα του την Cardiff.
Η Σκωτία είχε κερδίσει και στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις της το Ισραήλ, πριν χάσει στη Χάιφα τον περασμένο μήνα με 2-1.
Τελευταία φορά που υποδέχτηκε το Ισραήλ ήταν τον Απρίλιο του 1981, σε ένα προκριματικό του παγκοσμίου κυπέλλου κι είχε επικρατήσει με 3-1, χάρη σε δύο γκολ του John Robertson κι ένα του David Provan.
Η Σκωτία μετρά μόλις μία ήττα στα 12 τελευταία επίσημα εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ δεν έχει χάσει τα τελευταία επτά. Αν η Σκωτία κερδίσει, τότε ο Alex McLeish θα κάνει δεύτερη σερί νίκη για δεύτερη φορά ως ομοσπονδιακός τεχνικός, η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2007 όταν είχε πρωτοαναλάβει την εθνική.
Το Ισραήλ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια του με συνολικό σκορ 11-1, έχει να κερδίσει 4 σερί ματς από τον Νοέμβριο του 2014. Δεν έχει σκοράρει όμως στα 3 από τα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του. Ο παλιός μέσος της Celtic< και νυν της Brighton, Beram Kayal, αναμένεται να ξεκινήσει για τους φιλοξενούμενους, ενώ στην αποστολή θα είναι και ο επιθετικός της QPR, Tomer Hemed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.