Νίκη κορυφής από ημίχρονο για Celtic, 3-0 τη Motherwell

Στο ματς που ο Scott Brown έφτασε τις 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Celtic, οι
τριπλούχοι Σκωτίας, πέτυχαν 3 γκολ στο πρώτο μέρος (Ralston στο 28’, Sinclair στο 32’ και Johnson στο 45’) κι επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τους Rangers και με ένα ματς στο χέρι.
Ο δεξιός μπακ Anthony Ralston ήταν η μόνη αλλαγή που είχε ο Brendan Rodgers στην ενδεκάδα που έχασε 2-0 την Κυριακή στο Easter Road από τη Hibernian. O 20χρονος ξεκίνησε αντί του Kristoffer Ajer, σε ένα 4-3-3 για τη Celtic κι έμελλε να είναι και αυτός που άνοιξε το σκορ.
Πέντε αλλαγές για τη Motherwell από το παιχνίδι με τη St Johnstone, με τους Alex Rodriguez Gorrin, Andy Rose, Gael Birigimana, Ryan Bowman και Connor Sammon να παίρνουν τις θέσεις των Christian Mbulu, Alan Campbell, David Turnbull, Denny Johnson και Curtis Main στο βασικό σχήμα.
Παρότι έκανε την πρώτη φάση του αγώνα, ένα σουτ του Olivier Ntcham από το ύψος της περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ, η Celtic δεν ξεκίνησε δυνατά. Είχε αργότερα μια μεγάλη στη συνέχεια με τον Scott Sinclair, με τον goalkeeper της Well, Mark Gillespie, να αποκρούει με τα πόδια, για να πετύχει στη συνέχεια δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ο Anthony Ralston ήταν η μεγαλύτερη απειλή της Celtic όταν περνούσε μπροστά κι αυτός άνοιξε το σκορ στο 28’, όταν πήρε την εξαιρετική πάσα του Odsonne Edouard που τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα της Motherwell.
Στο 32’ ο James Forrest κέρδισε πέναλτι από τον Charles Dunne κι ο Scott Sinclair το εκτέλεσε εύστοχα διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων. Ανησυχία στο 39’ για τους τριπλούχους Σκωτίας με τον Edouard να χωλαίνει και να δίνει τη θέση του στον Mikey Johnson, στο 45’ όμως ήταν ο Johnson που έκανε το 3-0, ο 19χρονος πήρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και αφού απέφυγε έναν αμυντικό έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.
Το ματς είχε κριθεί από το πρώτο μέρος, στο β’ ημίχρονο ο Olivier Ntcham, είχε πιο επιθετικό ρόλο, με τον Callum McGregor στον άξονα κι ο Γάλλος είχε δύο καλά σουτ το ένα έφυγε ελάχιστα άουτ, το άλλο το απέκρουσε δύσκολα ο keeper της Motherwell, Gillespie. Oι Steelmen δεν κατάφεραν να απειλήσουν, μάλλον στάθηκαν τυχεροί που έχασαν μόνο με 3-0, παραμένουν στην 9η θέση 9 βαθμούς πίσω από τον 8η Hibernian, αλλά και 5 μπροστά από τη 10η Hamilton. H Celtic θα υποδεχτεί τη Dundee το Σάββατο και την περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια πριν τη χειμερινή διακοπή με Aberdeen και Rangers.

CELTIC: Gordon, Raltson, Simunovic, Benkovic, Izaguirre, Brown, Ntcham, McGregor, Forrest, Sinclair (Morgan 66), Edouard (Johnston 38).
MOTHERWELL: Gillespie, Tait, Dunne (Main 87), Aldred, McHugh, Bigirimana (Campbell 45), Grimshaw, Rose, Gorrin, Bowman (Taylor-Sinclair 45), Sammon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.