Στην κορυφή με γκολ-offside οι Gers, 2-1 τη Hearts στο Tyncastle

Σε ένα επεισοδιακό ματς (με μια αποβολή κι ένα γκολ-offside, οι Rangers νίκησαν 2-1 τη Hearts κι ανέβηκαν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2011, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τη Celtic που παίζει σε λίγο στον τελικό του League Cup με την Aberdeen.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με τους Rangers να προσέχουν την άμυνα τους στα πρώτα λεπτά, κι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 7’ με τον αρχηγό Christophe Berra, που επέστρεψε κι ανάγκασε τον keeper των Gers, Allan McGregor να κάνει την πρώτη του απόκρουση στο ματς. Ακολούθησαν άλλες δύο σε προσπάθειες των Steven MacLean και Arnaud Djoum για να ανοίξει τελικά το σκορ στο 29’. Σε μια παράλληλη σέντρα του Marcus Godinho ο Gareth McAuley έκανε προβολή για να διώξει, έστειλε όμως τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 
Οι Gers ισοφάρισαν στο 35’, σε εκτέλεση κόρνερ με τον keeper των Jampos, Zdenek Zlamal, να σταματά τον Connor Goldson, όμως ο κεντρικός αμυντικός των Rangers πήρε το rebound στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Rangers πίεσαν κι έκαναν απανωτές φάσεις, ο Zlamal σταμάτησε με με γενναία επέμβαση τον McAuley ο Alfredo Morelos έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, λίγο αργότερα όμως στάθηκε τυχερός. Σε εκτέλεση φάουλ πετάχτηκε κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, παρότι ήταν σε θέση offside το γκολ μέτρησε, τήταν το 17ο του φέτος και το σκορ έγινε 1-2 στο 41’.
Μεγάλη ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα στο β’ μέρος, οι Rangers έπαιξαν με αντεπιθέσεις κι έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Morelos, o Zlamal σταμάτησε τις προσπάθειες των Daniel Candeias και Morelos και σε μια δύσκολη επέμβαση κράτησε τη μπάλα έξω από τη γραμμή και με τα δύο χέρια, όταν τον βρήκε με προβολή ο Scott Arfield χτυπώντας τον στο κεφάλι με το γόνατο. Ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποβάλλει τον μέσο των Gers στο 72’, η ομάδα του Gerrard όμως κράτησε τη νίκη σχετικά άνετα κι ανέβηκε στην κορυφή, με ένα ματς περισσότερο από τη Celtic που παίζει σε λίγο με την Aberdeen στον τελικό του League Cup.

HEARTS: Zlamal, Smith, Haring, Berra, Bozanic, Clare (Morrison 77), Djoum, Mitchell, MacLean, Cochrane (Lee 70), Godinho (Dikamona 64).
RANGERS: McGregor, Tavernier, McAuley, Goldson, Halliday, Coulibaly (McCrorie 81), Arfield, Ejaria, Candeias (Lafferty 86), Morelos, Grezda (Jack 64)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.