Celtic-Aberdeen (preview)

Πρώτο τρόπαιο της σεζόν, με τη Celtic να έρχεται από δύο σερί treble και τον Brendan Rondfers να μετρά 21 σερί νίκες σε διοργανώσεις κυπέλλων με συντελεστή τερμάτων 67-7!
Ο Scott Bain έχει παίξει σε όλους τους προηγούμενους γύρους και θα πάρει τη θέση του Craig Gordon κάτω από τα δοκάρια, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο αρχηγός της ομάδας, Scott Brown που μπήκε αλλαγή την Πέμπτη στη νίκη της Celtic με 1-0 επί της Rosenborg στο Europa League.
Εκτός μάχης οι Kristoffer Ajer, Eboue Kouassi, Daniel Arzani και Nir Bitton που είναι τραυματίες, αλλά και οι Jozo Simunovic, Mikey Johnston και Marvin Compper που είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Η Celtic είχε κερδίσει σε δύο τελικούς την Aberdeen τη σεζόν 2016-17, πρώτη με τον Brendan Rodgers στον πάγκο της, 3-0 στον τελικό του League Cup και 2-1 στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας, σκοράροντας στο 91’.
Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός της Aberdeen από το 2013 που ανέλαβε την ομάδα ο Derek McInnes και τρίτος στο League Cup.
Μετρά μόλις μία νίκη στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας του με τη Celtic, και δεν θα έχει στη διάθεση της τους κεντρικούς αμυντικούς Tommie Hoban και Mark Reynolds, ενώ ένας άλλος αμυντικός, ο Michael Devlin είναι αμφίβολος. Εκτός μάχης ο μέσος Greg Tansey για τους Dons του Derek McInnes που απέκλεισαν Hibernian και Rangers για να φτάσουν στον σημερινό τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.