Στο +13 η Celtic, 2-1 τους Rangers


Τα γκολ των Odsonne Edouard στο 27’ και James Forrest στο 85’ έδωσαν τη νίκη στη Celtic, απέναντι στους Rangers που είχαν ισοφαρίσει στο 63’ με τον Ryan Kent, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες. Ο Morelos είχε αποβληθεί στο 27', ο Boyata βγήκε στο 74' με τη Celtic να έχει κάνει όλες τις αλλαγές της.

Ο Kieran Tierney επέστρεψε στο αριστερό άκρο και ο Dedryck Boyata στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Olivier Ntcham ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019. Η παρουσία του Jonny Hayes στο βασικό σχήμα ήταν η έκπληξη, ενώ ο Tom Rogic, που είχε να παίξει από την Boxing Day, ήταν στον πάγκο. Για τους Rangers επέστρεψαν στα χαφ οι Ryan Jack και Scott Arfield from injury με τον Gerrard να κατεβάζει έτσι την ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο 1-0 επί της Celtic στις 29 Δεκεμβρίου. Ο βοηθός του Άγγλου τεχνικού, Gary McAllister, δεν ήταν στον πάγκο, μιας κι είχε δεχτεί επίθεση την περασμένη βδομάδα στους δρόμους του Leeds και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.
Οι Gers φάνηκε να ξεκινούν καλά, όμως η Celtic πήρε γρήγορα τον έλεγχο κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 3’. Ο Kieran Tierney πήρε την εξαιρετική πάσα του Olivier
Ntcham, έβγαλε τη σέντρα κι ήταν ο Ntcham που έπιασε το σουτ, το οποίο έδιωξε εξ’επαφής ο Allan McGregor. Η μπάλα πήγε πάνω στον keeper των Gers, τα αντανακλαστικά του όμως έκαναν τη δουλειά. Ένα λεπτό αργότερα ο Odsonne Edouard έπιασε το σουτ που έδιωξε άτσαλα ο Allan McGregor και στο 15’ ο επιθετικός της Celtic είχε ένα ακόμα σουτ το οποίο μάζεψε πιο εύκολα αυτή τη φορά ο keeper των Gers.
To σκορ άνοιξε στο 27’ όταν ο Odsonne Edouard μπήκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς των Rangers, κοντά στο κέντρο του γηπέδου, έφυγε με μια εντυπωσιακή κούρσα κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, όταν αποβλήθηκε ο Alfredo Morelos. Ο Κολομβιανός επιθετικός με
μια αγκωνιά ξάπλωσε στο χορτάρι τον Scott Brown κι ο διαιτητής, Bobby Madden, αφού συμβουλεύτηκε τον επόπτη του, δεν είχε άλλη επιλογή από την κόκκινη κάρτα.
Η Celtic άγγιξε το 2-0 στο 37’ με μια βολίδα του Kieran Tierney που έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Allan McGregor, ο keeper των Gers έκανε άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση στο 52’ σταματώντας τον Scott Sinclair. Στο 60’ ο Dedryck Boyata έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ σε κόρνερ του James Forrest κι ενώ όλα έδειχναν ότι ήταν ζήτημα χρόνου το δεύτερο γκολ για τη Celtic, οι Rangers έφεραν στο 62’ το ματς στα ίσα. 
Ο James Tavernier βρήκε τον Ryan Kent ο οποίος απέφυγε τον Scott Brown και τον Dedryck Boyata για να νικήσει τον Scott Bain κάνοντας το 1-1. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τη Celtic στη συνέχεια, ο Kieran Tierney έδωσε τη θέση του στον Jeremy Toljan, ο Mikael Lustig δεν μπορούσε να συνεχίσει, είχαν όμως γίνει όλες οι αλλαγές κι όταν βγήκε εκτός μάχης και ο Dedryck Boyata έμεινε και η Celtic με 10 παίκτες στο 74’.
Οι φιλοξενούμενoι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τον προβάδισμα στη συνέχεια όταν ο Ryan Kent γύρισε τη μπάλα στον Ryan Jack όμως ο μέσος των Gers έστειλε τη μπάλα άουτ. Το προβάδισμα πήρε ξανά η Celtic στο 85’, με μια λάθος πάσα του Tanernier o Callum McGregor πήρε γρήγορα τη μπάλα από τα αριστερά, βρήκε τον Odsonne Edouard στην περιοχή, ο Γάλλος γύρισε στον James Forrest που πλάσαρε ιδανικά κάνοντας το 2-1.
Ένα λεπτό αργότερα οι Rangers γλύτωσαν δεύτερη αποβολή όταν ο Ryan Kent ξάπλωσε τον αρχηγό της Celtic, Scott Brown, με τον διαιτητή Bobby Madden να μην τολμά να βγάλει ακόμα μία κόκκινη. Στο 88’ οι Gers άγγιξαν το 2-2, όταν ο Ryan Kent (που δεν θα έπρεπε να είναι στο ματς) έπιασε το σουτ, ο Scott Bain δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα, ο Joe Worrall προσπάθησε να τη σπρώξει στα δίχτυα η γρήγορη αντίδραση όμως του Kristoffer Ajer έσωσε τη Celtic που πήρε το ντέρμπι κι έχει αγκαλιάσει τον 8ο σερί τίτλο της.
CELTIC: Bain, Lustig, Boyata, Ajer, Tierney (Toljan 73), Brown, Ntcham (Rogic 64), McGregor, Forrest, Hayes (Sinclair 45), Edouard.
RANGERS: McGregor, Tavernier, Goldson, Worrall, Halliday, McCrorie, Jack (Kamara 79), Arfield (Davis 88), Candeias (Defoe 83), Kent, Morelos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.