Ιστορικό κάζο για Σκωτία, ήττα με 3-0 στο Καζακστάν

Στραπάτσο από τα λίγα για τη Σκωτία που έχασε 3-0 στο Καζακστάν, στην πρώτη συνάντηση στην ιστορία, μεταξύ των δύο ομάδων, στην πρεμιέρα της στον 9ι προκριματικό όμιλο του Euro 2020.
Xωρίς αρχή και τέλος η ομάδα του McLeish βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 10’ από τους Καζάκους που πέτυχαν μία από τις ευκολότερες νίκες στην ιστορία τους.
Ιδανική επίσημη πρεμιέρα για τον Michal Bilek στον πάγκο τους, ο πρώην τεχνικός της Sparta Prague ανέλαβε στην αρχή της σεζόν το Καζακστάν, πρώτο του ματς το φιλικό 1-0 επί της Μολδαβίας, επόμενο ο θρίαμβος επί της Σκωτίας στο πρώτο του επίσημο ματς στον πάγκο των Καζάκων. Είχε 6 αλλαγές στην ομάδα που κατέβασε στο φιλικό με τη Μολδαβία, με τον –πρώην μέσο των AC Milan και Watford- Alexander Merkel, να ξεκινά στα χαφ, τον μέσο της Kairat, Islambek Kuat, δίπλα φορώντας το περιβραχιόνιο, τους Yevgeny Postnikov και Yan Vorogovskiy της Astana στην άμυνα, δίπλα στον Kairat's Gafurzhan Suyumbayev της Kairat, με τον Baktiyar Zaynutdinov της στο χώρο του κέντρου.
Ο Alex McLeish κατέβασε μια πολύ επιθετική ενδεκάδα, με τον Graeme Shinnie στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού οι Andy Robertson και Kieran Tierney είναι τραυματίες, και τον Liam Palmer της Sheffield Wednesday να κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην επίθεση ο Oli McBurnie της Swansea, παρότι είχε χάσει λόγω ασθένειας τα 3 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.
Η κακή μέρα φάνηκε νωρίς για τους Σκωτσέζους, με τον Yuriy Pertsukh να ανοίγει το σκορ με σουτ από τα 16 μέτρα για τους γηπεδούχους, που διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 10’ με τον Yan Vorogovskiy , που έφυγε πίσω από τον …κοιμόμενο Graeme χάρη στην εξαιρετική μπαλιά του Islambek Kuat.
Ο Oli Burke ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει μπροστά η πελαγωμένη Σκωτία, χωρίς να μπορεί κανείς να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του. Στο 28’ ο goalkeeper των Καζάκων έκοψε τη σέντρα του Oli McBurnie ξεκινώντας μια εξαιρετική αντεπίθεση που κατέληξε σε μια βολίδα του Islambek Kuat που απέκρουσε δύσκολα ο Scott Bain.
Το 3-0 ήρθε στο 50’ με κεφαλιά του Baktiyar Zainutdinov, αφού ο Scott McKenna πήδηξε νωρίς στη σέντρα του Baktiyar Zainutdinov.
Στο 54’ η Σκωτία άγγιξε το …γκολ της τιμής, με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Stuart Armstrong , όμως ο goalkeeper, Dmytro Nepohodov, απέκρουσε εντυπωσιακά.
Κακή και ασύνδετη η Σκωτία, έκανε αρκετά σληρά φάουλ στη συνέχεια, αυτό του Graeme Shinnie στο 83’ μπορούσε να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη, ο αμυντικός της Aberdeen στάθηκε τυχερός που πήρε κίτρινη κάρτα.
Το 3-0 ήταν το τελικό σκορ, η Σκωτία έχασε με χαρακτηριστική άνεση από μια ομάδα που είναι στην 117η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι όποια ελπίδα πρόκρισης, παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, φαντάζει αστεία για την ομάδα του McLeish που αντιμετωπίζει το Σαν Μαρίνο την Κυριακή.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Nepogodov, Erlanov (Akhmetov 81), Postnikov, Maliy, Vorogovskiy, Pertsukh, Kuat, Merkel, Suyumbayev, Zainutdinov (Muzhikov 84), Murtazaev (Turysbek 68).
ΣΚΩΤΙΑ: Bain, Palmer, Shinnie, McGinn (McTominay 70), Bates, McKenna, Forrest (McNulty 81), McGregor, McBurnie (Russell 61), Armstrong, Burke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.