Γιορτάζοντας τη ζωή του μεγάλου Billy #1


Η οικογένεια της Celtic έγινε φτωχότερη το βράδυ της Δευτέρας όταν άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγαλύτερος αρχηγός της ιστορίας, ο θρυλικός Billy McNeill, o Mεγάλος Billyig Billy τον αποκαλούσαν πιο συχνά απ’ότι «Καίσαρα»). Η οικογένεια του Billy McNeill πέρα από το σεβασμό που έχει από όλους και τα συλλυπητήρια που δέχτηκε από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ζήτησε να «γιορταστεί η ζωή του από τους οπαδούς, να πουν τις ιστορίες και τα τραγούδια του» ο Μεγάλος Billy «είχε πάντα χρόνο για τους οπαδούς της Celtic γιατί ήταν κι ο ίδιος ένας μεγάλος οπαδός της.»
Το ForCelticandScotland.gr  (που πήρε το όνομα του από το ομώνυμο βιβλίο του Billy McNeill) ως ελάχιστο φόρο τιμής, από σήμερα και για 79 μέρες (όσα χρόνια έζησε) θα δημοσιεύσει κάθε μέρα μια φωτογραφία του θρυλικού αρχηγού της Celtic και την ιστορία που τη συνοδεύει.
Από τις πλέον κλασικές είναι αυτή που κρατά το κύπελλο Πρωταθλητριών το 1967 στο Estadio Nacional της Λισαβόνας, ο πρώτος Βρετανός που το σήκωσε. Η Celtic, ομάδα αποτελούμενη μόνο από Σκωτσέζους που είχαν γεννηθεί μερικά χιλιόμετρα γύρω από το Celtic Park, ήταν η πρώτη βρετανική ομάδα το κατέκτησε, η πρώτη που κατάφερε να σπάσει το μονοπώλιο των Λατίνων στο θεσμό. Όταν ο Big Billy ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν αυτός και οι συμπαίκτες του πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο για τη Βρετανία ή τη Σκωτία απάντησε χαρακτηριστικά: «Για τη Βρετανία όχι, ίσως για τη Σκωτία, σίγουρα όμως για τη Celtic, γι αυτή γίνονται όλα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.