Έτοιμη για treble-treble η Celtic, 3-0 την Aberdeen


Σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό, η Celtic νίκησε 2-0 την Aberdeen χάρη στα γκολ των Forest (στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου), Odsonne Edouard (με πέναλτι στο 62’) και Tom Rogic (στο 69’), με την Aberdeen να τελειώνει με 9 παίκτες το ματς.
Η Celtic είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 0-0 με τη Livingston με τον Mikael Lustig να παίρνει τη θέση του Filip Benkovic στην άμυνα και τον -πρώην εξτρεμ της Aberdeen- Jonny Hayes να ξεκινά αντί του Tom Rogic στα χαφ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας συνέχισε ο Kieran Tierney, με τις Κυριακάτικες εφημερίδες στη Σκωτία να αναφέρουν ότι θα χάσει τα ματς της εθνικής με την Κύπρο και το Βέλγιο τον Ιούνιο για να ξεκουραστεί μιας κι έχει πρόβλημα στη λεκάνη.
Δύο αλλαγές στην ενδεκάδα είχε και η Aberdeen σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της, με τον 18χρονο μέσο Dean Campbell και τον επιθετικό Stevie May να ξεκινούν αντί των Graeme Shinnie (τιμωρημένος ο αρχηγός των Dons) και Niall McGinn (τραυματίας). Ο νεαρός Campbell ξεπέρασε εγκαίρως τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με τη Motherwell και βρέθηκε για τρίτη φορά στην ενδεκάδα των Dons.
Η Celtic ξεκίνησε πολύ δυνατά χάνοντας τρεις ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Jozo Simunovic να είναι στις δύο από αυτές. Ο Κροάτης αμυντικός έπιασε ένα σουτ στο 4’ που ανάγκασε τον goalkeeper της Aberdeen,Joe Lewis, να πεταχτεί στη γωνία του στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεστικέ και ο Simunovic πετάχτηκε στέλνοντας τη μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση. Ένα λεπτό αργότερα ο Jonny Hayes μπήκε στην περιοχή το συρτό σουτ που επιχείρησε όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Aberdeen κατάφερε να ηρεμήσει το παιχνίδι μετά το πρώτο τέταρτο χωρίς όμως να απειλεί την εστία της Celtic. Aυτή που συνέχισε να απειλεί ήταν η Celtic, είχε ένα σουτ του  Odsonne Edouard στο 24’ με τη μπάλα να βρίσκει σε σώματα αμυνόμενων και μια καλή στιγμή στο 29’ όταν το φαλτσαριστό σουτ του Callum McGregor έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 35’ η πρώτη φάση για την Aberdeen, με τον Dominic Ball να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Sam Cosgrove να πιάνει το μονοκόμματο σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 
Δύο λεπτά αργότερα ο Ball αποβλήθηκε. Σε μια διεκδίκηση στον χώρο του κέντρου ο δεξιός μπακ της Aberdeen βρήκε με τον αγκώνα του στο στήθος τον Ryan Christie δίνοντας του ταυτόχρονα μια δυνατή κεφαλιά στο πρόσωπο. Ακόμα και δεν ήταν εσκεμμένο ήταν πολύ σκληρό, πήρε δίκαια κίτρινη κάρτα, είχε ήδη μία, κι οι Dons έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Christie δεν μπόρεσε να συνεχίσει, ο μέσος της Celtic φάνηκε να έχει χτυπήσει άσχημα, βγήκε δεμένος σε φορείο (ακόμα και οι οπαδοί των Dons χειροκρότησαν ιπποτικά), ο Tom Rogic πήρε τη θέση του. 
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο James Forrest με ένα εντυπωσιακό σουτ από το 18 μέτρα άνοιξε το σκορ και δεν υπήρχε πια γυρισμός για την Aberdeen. H Celtic έχασε μια ευκαιρία στο 51’ με τον Callum McGregor και στο 60’ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Michael Devlin έσπρωξε από πίσω τον Jonny Hayes. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Odsonne Edouard τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους Dons στη συνέχεια όταν ο Lewis Ferguson έκανε ένα σκληρό τάκλιν με τα δύο πόδια στον Tom Rogic. Ο 19χρονος μέσος αποβλήθηκε, οι Dons έμειναν με 9 παίκτες και δύο λεπτά αργότερα ο Tom Rogic έκανε το 3-0. Το μόνο που μπορούσε να κάνει πια η Aberdeen ήταν να περιορίσει την έκταση του σκορ. Στο 70’ ο Jonny Hayes έπιασε μια βολίδα που απέκρουσε ο Joe Lewis, ο goalkeeper των Dons έκανε ακόμα 2-3 αποκρούσεις, στο 84’ ο Simunovic έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 89’ ο Lewis απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Odsonne Edouard, το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Η Celtic είναι μια ανάσα από ένα ανεπανάληπτο treble-treble οι Dons έχασαν την ψυχραιμία τους και ακόμα μια ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα κύπελλο την τελευταία τριετία.
ABERDEEN: Lewis, Ball, Considine, McKenna, Lowe, Ferguson, Campbell, Stewart (Gleeson 70), McLennan, May (Devlin 43), Cosgrove (Wilson 85).
CELTIC: Bain, Lustig, Simunovic, Ajer, Tierney, Brown, McGregor, Christie (Rogic 42), Forrest (Weah 75), Hayes (Sinclair 75), Edouard.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.