ΜcLeish τέλος από την εθνική


Ο Alex McLeish απολύθηκε από την εθνική ομάδα της Σκωτίας, η οποία είναι σε αναζήτηση προπονητή. Με επίσημη ανακοίνωση της η σκωτσέζικη ομοσπονδία ανακοίνωσε τον τερματισμό της συνεργασίας της με τον 60χρονο τεχνικό, με τον γενικό διευθυντή της ομοσπονδίας να δηλώνει: «Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να διακόψουμε τη συνεργασία με τον Alex που είναι μέλος του Scotland Hall of Fame έχει παίξει 77 με την εθνική, έχει αγωνιστεί σε 3 Μουντιάλ κι έχει αναλάβει την τεχνική της ηγεσία σε δύο διαφορετικές περιόδους.»
Ο McLeish ανέλαβε για δεύτερη φορά την εθνική Σκωτίας τον Φεβρουάριο του 2018. Κέρδισε τα 5 από τα 12 πρώτα παιχνίδια χάνοντας τα άλλα 7. Την οδήγησε με επιτυχία στο Nations League πέρυσι, όμως η ήττα με 3-0 στο Καζακστάν στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020, ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της εθνικής, για πολλούς η μεγαλύτερη, κι η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του πιο έντονη από ποτέ, η απόλυση έδειχνε αναπόφευκτη.
«Είμαι ευγνώμων που ου δόθηκε για δεύτερη φορά η ευκαιρία να προπονήσω την εθνική. Είμαι περήφανος που τερματίσαμε στην κορυφή του ομίλου μας στο Uefa Nations League και προκριθήκαμε στα play-offs του Euro 2020, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να παμε σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια» δήλωσε ο McLeish, προσθέτοντας: «Είμαι επίσης ευχαριστημένος που έδωσε ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς να παίξουν στην εθνική, να πάρουν μια πρώτη γεύση από διεθνές ποδόσφαιρο, θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον.»
Η σκωτσέζικη ομοσπονδία θέλει να έχει βρει τον νέο τεχνικό μέχρι τις 8 Ιουνίου, όταν θα υποδεχτεί την Κύπρο, στο δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.