Πέθανε ο Harry Hoοd


Ο παλιός επιθετικός των Celtic, Clyde και Sunderland, Harry Hood, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών. «O Hood αξίζει τη θέση του στην ιστορία και τις παραδόσεις της Celtic, μπορεί να μην ήταν ένας από τους Celtic Lisbon Lions ή κάποιος από την Quality Street Kid (ονομασία της καλύτερης φουρνιάς πιτσιρικάδων της Celtic που έγιναν θρύλοι της ομάδας), αλλά ταίριαζε τέλεια στη Celtic» ανάφερε η επίσημη δήλωση των τριπλούχων Σκωτίας.
Ο Hood πήγε στη Celtic από την Clyde το 1969 και κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 2 League Cup με τη Celtic με την οποία σκόραρε στους τελικούς κυπέλλου το 1971 και το 1974. Το 1974 έκανε hat-trick σε Old Firm στον ημιτελικό του League Cup κι ήταν ο τελευταίος που είχε πετύχει κάτι τέτοιο κόντρα στους Rangers, μέχρι να το καταφέρει τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Moussa Dembele. Ο Hοοd πέτυχε 123 γκολ σε 7 σεζόν με τη Celtic, «πρόσθεσε κάτι διαφορετικό, είχε τεχνική και πραγματική κλάση» τονίζει μεταξύ άλλων η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
Ο Harry Hood έπαιξε σε δύο διαφορετικές περιόδους με την Clyde κι είναι στο Hall of Fame της ομάδας δύο φορές, «την πρώτη δικαιωματικά και τη δεύτερη ως μέλος της ομάδας του 1966-67» όπως αναφέρει η επίσημη Clyde.
O Hood έπαιξε δύο σεζόν στη Sunderland στο μεταξύ είχε δύο περάσματα από την Clyde, βοηθώντας να τερματίσει στην 3η θέση το 1967, συνολικά έπαιξε σε 197 πετυχαίνοντας 96 γκολ με την Clyde.
Έπαιξε 4 φορές με την εθνική Σκωτίας, όλες σε φιλικά, όταν έφυγε από τη Celtic, αγωνίστηκε στη συνέχεια με τις San Antonio Thunder, Motherwell και Queen of the South. Υπήρξε και προπονητής των Albion Rovers και Queen of the South μέχρι να ανοίξει τη δική του pub και restaurant την Lisini Pub Co.
Ο θάνατος έρχεται ένα μήνα μετά από αυτούς των συμπαικτών του στη Celtic, Billy McNeill και Stevie Chalmers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.