Treble-treble με Edouard για Celtic, 2-1 τη Hearts


Mε δύο γκολ του Odsonne Edouard (στο 62’ με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο ίδιος και στο 82’ με εντυπωσιακό πλασέ) η Celtic νίκησε 2-1 τη Hearts που είχε προηγηθεί στο 52’ με τον Ryan Edwards κι έκανε το απίστευτο treble-treble.
O αριστερός μπακ, Kieran Tierney, έμεινε τελικά εκτός αποστολής κι αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα της Celtic, ο …εξτρεμ Jonny Hayes ξεκίνησε στη θέση του. Ο Tierney είχε ξεκουραστεί τον τελευταίο καιρό, όλα έδειχναν ότι θα έπαιζε στον τελικό πριν υποβληθεί σε εγχείρηση στην κήλη. Μόλις τρεις από αυτούς που ξεκίνησαν στο 2-1 επί της Hearts την τελευταία αγωνιστική ήταν στο βασικό σχήμα, ο goalkeeper Scott Bain, ο αμυντικός Kristoffer Ajer and και ο 20χρονος επθετικός Mikey Johnston που είχε πετύχει και τα δύο γκολ κόντρα στη Hearts στο φινάλε του πρωταθλήματος. Επιστροφή στο βασικό σχήμα για τον εξτρεμ, James Forrest και τον αρχηγό της ομάδας, Scott Brown.
 Στον πάγκο ο 16χρονος Karamoko Dembele, ενώ ένας άλλος 16χρονος, ο Aaron Hickey ξεκίνησε για τη Hearts. Mόλις η Τρίτη του συμμετοχή με την ομάδα του Εδιμβούργου, σε ηλικία 16 ετών και 11 μηνών έγινε ο νεότερος παίκτης σε τελικό κυπέλλου Σκωτίας, μετά τον Robert Fleck των Rangers που ήταν 16 ετών και 9 μηνών το 2008. 16 ετών και 3 μηνών  ο Dembele.
Στον πάγκο ο επιθετικός Uche Ikpeazu, βασικοί για τη Hearts οι Sean Clare και Steven MacLean, αποθεραπεύθηκαν και ξεκίνησαν στα χαφ οι Olly Lee και Steven Naismith έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, πέντε αλλαγές είχε η ομάδα του Εδιμβούργου στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες μέρες στο Celtic Park.
Με γεμάτο κέντρο η Hearts, 5 μέχρι και 6 παίκτες κατά διαστήματα, πρέσαρε ψηλά εμποδίζοντας τη Celtic να αναπτυχθεί, στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Bhoys είχαν μια συρτή
σέντρα του Jonny Hayes που έδιωξε ο Christophe Berra στο 5’ και καμία άλλη φάση στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 15’ ο 16χρονος Aaron Hickey είχε το πρώτο σουτ εντός εστίας, συρτό και χωρίς δύναμη από τα 23 μέτρα, το μάζεψε εύκολα ο goalkeeper της Celtic, Scott Bain. Στο 20’ η Celtic είχε την πρώτη καλή στιγμή της, όμως ο αμυντικός της Hearts, John Souttar, με ένα τάκλιν αυτοθυσίας, κόντραρε το πλασέ του Odsonne Edouard στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. H Celtic δεν είχε να παρουσιάσει κάτι άλλο στο πρώτο μέρος, εγκλωβισμένη
στο γεμάτο κέντρο της Hearts και χωρίς να μπορεί να κινηθεί γρήγορα από τα άκρα, οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Πρώτη φάση στο β’ μέρος για τη Celtic, μια συρτή σέντρα του Jonny Hayes' στο 46’, με τον αμυντικό της Hearts, John Souttar, να διώχνει τη μπάλα πάνω στον Tom Rogic της Celtic, ευτυχώς γι αυτόν δεν κατέληξε στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα η Hearts άνοιξε το σκορ. Σύγχυση στην άμυνα της Celtic, ο Arnaud Djoum δε βρήκε τη μπάλα που πήγε στον Sean Clare κι αυτός τη γύρισε με τακουνάκι στον Ryan Edwards, που με συρτό σουτ την έστειλε
ανάμεσα στο πόδια του goalkeeper Scott Bain και στα δίχτυα. Η αντίδραση της Celtic ήταν εκρηκτική με επιθέσεις κατά κύματα, σε μία από αυτές ο Odsonne Edouard ανατράπηκε από
τον goalkeeper Zdenek Zlamal, κερδίζοντας πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος και παρότι ο keeper της Hearts έπεσε σωστά, το 1-1 ήταν γεγονός στο 62’. Στο 67’ η Hearts είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Peter Haring όμως ο Αυστριακός έδωσε πολύ ύψος στη μπάλα στέλνοντας τη κόρνερ.
Η Celtic γύρισε το ματς στο 82’, ο Mikael Lustig έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα έφυγε από τον Christophe Berra και ο Odsonne Edouard βρέθηκε πίσω από την άμυνα, μπήκε και
πλάσαρε εντυπωσιακά κάνοντας το 2-1. Η Hearts προσπάθησε να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα όμως ο Scott Bain κατάφερε να διώξει στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ, η Celtic άντεξε στην πίεση βγήκε και μερικές φορές στην κόντρα το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, treble-treble, τρίτο σερί treble, έκτο στην ιστορία της.
HEARTS: Zlamal, M Smith, Souttar, Berra, Hickey, Edwards, Haring (Bozanic 81), Djoum, Mulraney, Clare (Wighton 75), MacLean (Ikpeazu 78).
CELTIC: Bain, Lustig, Simunovic, Ajer, Hayes (Bitton 89), Brown, McGregor, Rogic (Ntcham 70), Forrest, Edouard, Johnston (Sinclair 72).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.