Δεν άντεξε η Σκωτία, ήττα με 3-0 στο Βέλγιο


Τα δύο γκολ του Romelu Lukaku στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο 57’ και ένα ακόμα από τον Kevin Du Bruyne στο 92’ έκαμψαν την αντίσταση της Σκωτίας κι έδωσαν στο Βέλγιο μια –αναμενόμενη- νίκη με 3-0 στο King Baudouin Stadium των Βρυξελλών.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η απουσία του Andy Robertson, ο αρχηγός της εθνικής -και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Liverpool- υπέστη τράβηγμα κι έμεινε στον πάγκο, ο 21χρονος Greg Taylor  της Kilmarnock πήρε τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας, κάνοντας το ντεμπούτο του με την εθνική.
Tέσσερις ακόμα αλλαγές είχε ο Clarke στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει με την Κύπρο, ο Scott McTominay της Manchester United και ο Stuart Armstrong της Southampton ξεκίνησαν στα χαφ, μπροστά ο επιθετικός της Sporting Kansas City, Johnny Russell, μαζί με τον Oliver Burke της West Bromwich Albion, που πέτυχε το νικητήριο γκολ με την Κύπρο. Τις θέσεις τους στο βασικό σχήμα έχασαν οι εξτρεμ Ryan Fraser και James Forrest, ο μέσος John McGinn και ο επιθετικός της Kilmarnock, Eamonn Brophy.
Ο Roberto Martinez άφησε στον πάγκο του Βελγίου τον επιθετικό της Napoli, Dries Mertens (που πέτυχε το ένα κι έφτιαξε τα άλλα δύο γκολ στο 3-0 επί του Καζακστάν), μαζί με τον αμυντικό της Atalanta Timothy Castagne, στις θέσεις τους ξεκίνησαν ο αμυντικός της Paris St-Germain, Thomas Meunier και ο μέσος της Leiceser City, Youri Tielemans
Οι Βέλγοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 8’ με τον Thorgan Hazard στην αμέσως επόμενη
φάση η Σκωτία είχε ένα σουτ του Oliver Burke που έφυγε άουτ. Στο 16’ η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Kevin De Bruyne να πιάνει το σουτ και τον goalkeeper της Σκωτίας, David Marshall, να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Marshall έκανε ακόμα μια απόκρουση μπλοκάροντας με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Axel Witsel. Οι Βέλγοι έκλεισαν τη Σκωτία στα καρέ της κερδίζοντας απανωτά κόρνερ (8-0 τα
κόρνερ στο πρώτο μέρος), η ομάδα του Steve Clarke φάνηκε να αντέχει, δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Αδράνεια του Scott McTominay στην περιοχή, επέτρεψε στον Eden Hazard να βγάλει τη σέντρα και ο Romelu Lukaku έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 47 γκολ σε 81 ματς με την εθνική Βελγίου.
Το μοτίβο δεν φάνηκε να αλλάζει στο β’ μέρος, μόλις στο 48’ ο goalkeeper της Σκωτίας, David Marshall, απέκρουσε το σουτ του Axel Witsel από τα 16 μέτρα, στο 51’ έδιωξε το φαλτσαριστό σουτ του Kevin De Bruyne, στο 57’ όμως ο Lukaku σκόραρε ξανά. Ο φορ της
Manchester United έκανε με σουτ το 2-0 και έχασε στο 59’ την ευκαιρία να κάνει hat-trick στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 71’ ο Lukaku έχασε ακόμα μια ευκαιρία, η Σκωτία είχε τη δική της καλή στιγμή στο 79’, όμως ο Thibaut Courtois έδιωξε το σουτ του Ryan Fraser, στην πρώτη απόκρουση που χρειάστηκε να κάνει στο ματς. Στο 84’ η Σκωτία είχε μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Ryan Fraser να κάνει την κούρσα και να βρίσκει τον Scott
McKenna που νικήθηκε από τον keeper,Thibaut Courtois για να χάσει την ευκαιρία ο James Forrest που ακολούθησε τη φάση.
Οι Βέλγοι έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 87’ ο David Marshall σταμάτησε τη βολίδα του Kevin Du Bruyne, στο 92’ όμως ο Βέλγος ήταν ο νικητής, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για το Βέλγιο. Η Σκωτία δεν ήταν κακή, η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων όμως ήταν χαώδης και το τελικό σκορ μόνο άδικο δεν είναι για τους φιλοξενούμενους.
BΕΛΓΙΟ: Courtois, Alderweireld, Kompany (Vermaelen 90), Vertonghen, Meunier, Witsel, Tielemans (Mertens 78), T.Hazard (Carrasco 90+1), De Bryne, Lukaku, Hazard.
ΣΚΩΤΙΑMarshall, O'Donnell, Mulgrew, McKenna, Taylor, McLean, McGregor, McTominay, Armstrong (Fraser 32), Russell (Forrest 67), Burke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.