Βέλγιο-Σκωτία (preview)


Στο King Baudouin Stadium των Βρυξελλών η Σκωτία θα δώσει απόψε το δεύτερο παιχνίδι της με τον Steve Clarke στον πάγκο, κόντρα στην πρωτοπόρο και φαβορί του 9ου ομίλου, ομάδα του Βελγίου. Οι Σκωτσέζοι νίκησαν δύσκολα με 2-1 την Κύπρο το Σάββατο στο ντεμπούτο του Clarke στον πάγκο τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα πρέπει να είναι σχεδόν τέλεια για να πάρει αποτέλεσμα από τους «κόκκινους διαβόλους».
Το Βέλγιο έχει το απόλυτο στον όμιλο με 3 στις 3 νίκες, το Σάββατο νίκησε 3-0 το Καζακστάν, πηγαίνει για το 4 στα 4, με τον τεχνικό του Roberto Martinez να γνωρίζει καλά τη Σκωτία και κάθε άλλο παρά να την υποτιμά. Τον Σεπτέμβριο το Βέλγιο διέσυρε με 4-0 μέσα στη Γλασκώβη τη Σκωτία σε φιλικό, τότε όμως ήταν ο McLeish στον πάγκο, όχι ο Clarke, για τον οποίο ο Martinez μίλησε με τα καλύτερα λόγια.
Οι Tom Cairney, Mikey Devlin, Liam Kelly και Lewis Morgan, που ήταν από την αρχή στην αποστολή της Σκωτίας για τα ματς με Κύπρο και Βέλγιο δεν ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες, παρά την απουσία του Kelly η Σκωτία έχει ακόμα τρεις τερματοφύλακες τους Scott Bain, David Marshall και Jon McLaughlin, ο Marshall ήταν αυτός που έπαιξε το Σάββατο στο 2-1 επί της Κύπρου.
Η Σκωτία μετρά μόλις 4 νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια της κόντρα στο Βέλγιο, οι Βέλγοι έρχονται από ένα τρομερό σερί μετρώντας μόλις μία ήττα στα 33 τελευταία παιχνίδια που έδωσαν σε προκριματική φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.