Με ανατροπή η Celtic, 3-1 στο Sarajevo


Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Mikey Johnston στο 35’, ένα από τον Odsonne Edouard στο 51’, κι ένα με τακουνάκι από τον Scott Sinclair στο 85’, η Celtic νίκησε 2-1 μέσα στη Βοσνία την FK Sarajevo που είχε προηγηθεί στο 29’ με τον Mirko Oremus.
Ο Boli Bolingoli-Mbombo έκανε το ντεμπούτο του στο αριστερό άκρο της άμυνας για τη Celtic, με τον άλλο νεοαποκτηθέντα, τον Γάλλο Christopher Jullien να είναι στον πάγκο και τον Lennon να προτιμά τον Nir Bitton στην άμυνα.
Η Celtic ξεκίνησε καλά, οι Σέρβοι φάνηκε να μένουν πίσω ψάχνοντας την κόντρα κι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 7’, με τον Hebibovic να μπαίνει μόνος του και τον keeper Scott Bain να βγαίνει στο ύψος της περιοχής του κάνοντας μια καίρια επέμβαση. Η τακτική των Σέρβων φάνηκε να αποδίδει, μπορεί η Celtic να είχε την κατοχή και να πίεζε, οι
γηπεδούχοι όμως έβγαιναν συχνά στην κόντρα και κέρδισαν μερικά κόρνερ. Στο τρίτο από αυτό άνοιξαν και το σκορ στο 29’, αφού η μπάλα δεν απομακρύνθηκε κι ο Mirko Oremus με προβολή από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Η Celtic αντέδρασε, ο goalkeeper των γηπεδούχων, Vladan Kovacevic, απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Odsonne Edouard στο 31’ και το σουτ του Ryan Christie στο 33’, δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα στην βολίδα του Mikey Johnston, ο 20χρονος εξτρεμ της Celtic με ένα σουτ από τα 20 μέτρα έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 39’ η Celtic έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Odsonne Edouard βρήκε τον James Forrest στην περιοχή, όμως ο παίκτης της χρονιάς πέρυσι στη Σκωτία έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Το δεύτερο γκολ ήρθε νωρίς στο β’ μέρος, ο Odsonne Edouard αξιοποίησε στο έπακρο τη μπαλιά του Ryan Christie μπήκε με ντρίμπλες στην περιοχή και ψύχραιμα έκανε το 2-1 για τη Celtic στο 51’. Το μοτίβο δεν άλλαξε, η Celtic πίεζε και οι γηπεδούχοι έμεναν πίσω παρότι έχαναν, αυτό που άλλαξε όμως ξανά ήταν το σκορ. Ο Lewis Morgan έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Scott Sinclair σταμάτησε τη μπάλα και την έστειλε με τακουνάκι στα δίχτυα στο 85’. Γκολ που προήλθε από τον συνδυασμό δύο αλλαγών του Lennon, το τελικό 3-1 δεν αφήνει περιθώρια στους Σέρβους για τη ρεβάνς στη Γλασκώβη, η Celtic μπορεί ήδη να κοιτά τον επόμενο γύρο.
FK SARAJEVO: Kovacevic, Hodzic (Dokanovic 87), Sabanovic (Tatar 66), Lazic, Hebibovic, Ahmetovic, Rahmanovic (Sisic 78), Velkoski, Milanovic, Serbecic, Oremus.
CELTIC: Bain, Bitton, Simunovic, Ajer, Bolingoli (Hayes 57), Brown, McGregor, Forrest (Sinclair 78), Christie, Johnston (Morgan 65), Edouard.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.