Τα εύκολα δύσκολα οι Dons, 2-1 τη RoPS

Mε γκολ των Naill McGinn στο 36' και Sam Cosgrove στο 48’, η Aberdeen κέρδιζε εύκολα 2-0 τη Rovaniemen Palloseura σε ένα ματς που φαινόταν ότι θα πετύχαινε κι άλλα γκολ. Δέχτηκε όμως στο 93’ γκολ από τους Φινλανδούς και το 2-1 κρατά τη RoPS στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Τίποτα δεν προδίκαζε μια τέτοια εξέλιξη, πολύ καλύτερη η Aberdeen, είχε συνεχώς το πάνω χέρι, οι Φινλανδοί δεν απειλούσαν καθόλου. Από τους κορυφαίους των φιλοξενούμενων ο Antonio Reguero, ο Ισπανός goalkeeper έκανε σωρεία αποκρούσεων, είναι ο κύριος λόγος που οι Dons δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς.
Η Aberdeen προηγήθηκε στο 36’, με τον Naill McGinn κι ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα της λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Sam Cosgrove να κάνει το 2-0 στο 48’. Το 3-0 φαινόταν ζήτημα χρόνου, όμως ο Antonio Reguero είχε άλλη άποψη κάνοντας τη μία απόκρουση πίσω από την άλλη. Έδιωξε με το πόδι -εξ’επαφής- του σουτ του Lewis Ferguson, στο 78’ σταμάτησε τον Connor McLennan, στο 89’ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Sam Cosgrove. Το τρίτο γκολ ήρθε αλλά ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 93’ ο Tommi Jantti (που είχε μπει αλλαγή στο 76’) έσπασε το τεχνητό offside και νίκησε τον keeper Joe Lewis κάνοντας το 2-1. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε «παγωμένο» το Pittodrie, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.
Η Aberdeen κατάφερε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, η RoPS σκόραρε στη μοναδική της ευκαιρία κι η ρεβάνς στη Φινλανδία μόνο εύκολη δεν θα είναι για τους Dons.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Devlin, McKenna, Considine, Hedges (Campbell 61), Ferguson, Gallagher, McGinn (Wilson 82), Wright (McLennan 73), Cosgrove.
ROVANIEMEN PALLOSEURA: Reguero, Hyvarinen, Sissoko, Katz, Taiwo, Llamas (Jantti 76), Sihvonen, Rahimi, Lingman, Muinonen (Kada 57), Kokko (Jokelainen 65).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.