H αλήθεια πίσω από το ροζ


Η τρίτη εμφάνιση της Celtic (η δεύτερη εκτός έδρας αν προτιμάτε) είναι κυρίως γκρι, το ροζ χρώμα όμως είναι αυτό που ξεχωρίζει κι έχει προκαλέσει αναστάτωση στους οπαδούς της. Οι περισσότεροι ούτε που θέλουν να το βλέπουν, πολλές οι αρνητικές αντιδράσεις στα social media, σε πολλές φίλες της Celtic φαίνεται πάντως να αρέσει. Η Celtic είχε βγάλει ροζ φανέλα (πάλι ήταν η τρίτη της εμφάνιση) πριν τρία χρόνια, η έμπνευση ήταν τότε από το … εισιτήριο του τελικού του 1967 που ήταν ροζ! Η Celtic είχε κερδίσει στον τελικό του 1967 την Inter για να γίνει η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών, η συγκεκριμένη φανέλα στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι αφορούσε τον καρκίνο του μαστού, σε ιδρύματα για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης νόσου, είχε πάει μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις.
Η φετινή επιλογή του ροζ δεν είναι τυχαία, η Celtic δεν έψαξε ...εισιτήρια ή κάτι άλλο για να «δικαιολογήσει» το ροζ (πάντα οι εκτός έδρας εμφανίσεις της ήταν συνδυασμοί του μαύρου του πράσινου, του κίτρινου και του λευκού, το ροζ πριν 3 χρόνια είχε σοκάρει), ο λόγος είναι απλός. Αφορά συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο έχει επιλέξει για να κάνει δωρεές ο αρχηγός της ομάδας,Scott Brown
O εμβληματικός captain της Celtic έχασε την αδελφή του τον Μάιο του 2008, η Fiona Brown ήταν 21 ετών όταν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ο δυναμικός μέσος της είχε πολύ μεγάλη αδυναμία, οι δωρεές του σε ανάλογα ιδρύματα είναι συχνές. Η Celtic τον είχε στηρίξει πολύ τότε όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, ειδικά ο Peter Lawell και ο Gordon Strachan, ο Brown έχει τεράστια αδυναμία στον «Stracho».
Η συγκεκριμένη εμφάνιση λοιπόν μπορεί σε κάποιους να θυμίζει «μπλούζα της Airdrie που ξέβαψε στο πλύσιμο» σύμφωνα με κάποιο ποστ στα social media (η γραμμή στη φανέλα φέρνει λίγο στο …ρόμβο της Airdrie), αφορά όμως την καταπολέμηση του καρκίνου, μεγάλο μέρος από τις εισπράξεις των πωλήσεων της θα πάει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που στηρίζει με τη συνδρομή του ο αρχηγός των τριπλούχων Σκωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.