Oι Brora Rangers πρωταθλητές στη Highland League


Πρόωρο τέλος της σεζόν αποφασίστηκε στη Highland League με τους Brora Rangers να αναδεικνύονται πρωταθλητές. Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο έχει βάλει.. λουκέτο μέχρι τις 30 Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού.
Πολλά τα προβλήματα, άγνωστο το –πότε και- αν θα γίνει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, στη Highland League πάντως αποφάσισαν να δώσουν πρόωρο τέλος στη σεζόν, δίνοντας τον τίτλο στους Brora Rangers.
Η ομάδα που εδρεύει στο Dudgeon Park είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 13 βαθμούς διαφορά από τη 2η, ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Μια επιτροπή της λίγκας συστάθηκε το Σάββατο στο Lossiemouth με τα μέλη της λίγκας να αποφασίζουν να αναδείξουν πρωταθλητές τους Brora Rangers.
Η SPFL δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα γίνει με τις επαγγελματικές κατηγορίες, μένει να φανεί αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Highland League η Lowland League.
Αξίζει να σημειωθεί ότι –σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC- η Lowland League δεν γνώρισε ότι η Highland σκόπευε να δώσει πρόωρο τέλος στη σεζόν.
Στη Lowland League, πρωτοπόρος είναι η Kelty Hearts, μένουν 5 αγωνιστικές κι είναι 6 βαθμούς μπροστά, από τη Bonnyrigg Rose που έχει κι ένα παιχνίδι στο χέρι.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς,η Brora Rangers πρέπει να αντιμετωπίσει σε ένα διπλό τελικό play-off την πρωταθλήτρια της Lowland League champions κι όποια επικρατήσει θα αντιμετωπίσει την ουραγό της League Two. Όποια επικρατήσει θα είναι την επόμενη σεζόν στη League Two, δηλαδή στις επαγγελματικές κατηγορίες της SPFL.
Άγνωστο φυσικά τι πραγματικά θα συμβεί, ακόμα και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων είναι ανοικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.