Προειδοποίηση-απειλή της UEFA για πρόωρη λήξη πρωταθλημάτων


Η πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων μπορεί να οδηγήσει στην μη συμμετοχή ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως ανακοίνωσε η UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με επιστολή που έστειλε χαρακτηρίζει «πρόωρη και αδικαιολόγητη, σε αυτή τη φάση, κάθε διακοπή πρωταθλήματος» τονίζοντας ότι μπορεί να επηρεάσει την συμμετοχή ομάδων στις διοργανώσεις της, το Champions League και το Europa League.
Η αφορμή για το γράμμα ήταν η ανάδειξη της Club Brugge ως πρωταθλήτριας στο Βέλγιο, με την UEFA  να σημειώνει ότι οι διοργανώσεις της που είναι στη φάση των «16» θα ολοκληρωθούν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της σκωτσέζικης ομοσπονδίας, Ian Maxwell είναι σε συνεχή επαφή με την UEFA, ενώ η SPFL (Scottish Professional Football League) είναι σε επαφή με τις ευρωπαϊκές λίγκες.
Η UEFA θέλει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο και μέχρι 3 Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί για να δηλωθούν από τις ομοσπονδίες της οι ομάδες που θα παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.
Οι Celtic, Rangers και Motherwell βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, οι Rangers παίζουν ακόμα στο Europa League, αν και δύσκολα θα συνεχίσουν μετά την εντός έδρας ήττα τους με 3-1 από τη Bayer Leverkusen. Όπως και να χει καμία τους δεν θέλει να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου η ζημιά θα είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.