Βήμα για επιστροφή στις αθλητικές διοργανώσεις της Σκωτίας


Ο Υπουργός Αθλητισμού στης Σκωτίας, Joe Fitzpatrick έχει καλέσει σε συνάντηση σημαντικούς παράγοντες των σπορ στη χώρα, για να συζητήσουν την πιθανότητα επιστροφής στις αθλητικές διοργανώσεις. Αντιπρόσωποι της SFA (ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας), της SPFL (ποδοσφαιρική επαγγελματική λίγκα) και του σκωτσέζικου ράγκμπι είναι προσκεκλημένοι του Υπουργού σε τηλεδιάσκεψη στις 5 Μαΐου.
Η Πρωθυπουργός της χώρας, Nicola Sturgeon, είχε δηλώσει ότι δεν είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, είναι όμως ανέφικτη τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το ράγκμπι έχουν σταματήσει από τον περασμένο μήνα εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού, ενώ έχουν αναβληθεί οι Ολυμπιακοί αγώνες μέχρι το καλοκαίρι του 2021.
Υπάρχουν έντονες σκέψεις για επανέναρξη του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, αν συμβεί αυτό θα γίνει μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση και υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου ιατρικού συμβούλου.
Οι Championship, League 1 και League 2 έληξαν πρόωρα, ενώ η St Mirren ζήτησε να τερματιστεί άμεσα και η Premiership για λόγους ασφάλειας.
Σύμφωνα με το τελεσίγραφο της UEFA, πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι τις 25 Μαΐου τι θα συμβεί με τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.