Χωρίς αποδείξεις κατά της SPFL ο φάκελος των Gers


Oι Rangers ισχυρίζονται ότι οι σύλλογοι δεν είχαν ενημερωθεί για μια πιθανή αναδιάρθρωση κατηγοριών και απώλειες 10 εκατομμυρίων λιρών αλλά και για «ουσιαστικά προβλήματα» πριν ψηφίσουν για την πρόωρη λήξη της σεζόν.
Oι Gers αναφέρουν ότι οι πληροφορίες παραλείφθηκαν από το έγγραφο ενημέρωσης που στάλθηκε στους συλλόγους και δεν είχε εγκριθεί από το συμβούλιο της SPFL. Aυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο περίφημος «φάκελος αποδείξεων» που έστειλαν οι Rangers στους υπόλοιπους 41 συλλόγους. Η SPFL από την πλευρά της σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εναντίον της για εκφοβισμό και εξαναγκασμό των συλλόγων, oι ομάδες εξετάζουν τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει οι Rangers, για να αποφασίσουν στην έκτακτη γενική συνέλευση της 12ηςΜαϊου αν θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής έρευνας για το συγκεκριμένο θέμα.
«Από τη στιγμή που οι Rangers ζήτησαν δημόσια να τιμωρηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της SPFL, Neil Doncaster, και ο νομικός της σύμβουλος Rod McKenzie όλο το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο περίμενε υπομονετικά να παρουσιάσουν την υπόθεση τους» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της SPFL σημειώνοντας: «ωστόσο μια αρχική εξέταση του φακέλου τους  δεν εμφανίζει ούτε μία ένδειξη διαφθοράς, εκφοβισμού και εξαναγκασμού από το προσωπικό της SPFL. Αν οι Rangers έχουν ένα καλό λόγο για την τιμωρία των Neil Doncaster και Rod McKenzie δεν τον έχουμε δει ακόμα.»
Οι Rangers είχαν αμφισβητήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, με τον καθοριστικό ψήφο της Dundee, να φέρνει πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα των τριών μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών, αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε για το θέμα και ζήτησαν νέα έρευνα κατηγορώντας τους Neil Doncaster και Rod McKenzie.
Οι 12 ομάδες της Premiership, μαζί με την πρωταθλήτρια της Championship, Dundee United, θα συναντηθούν την Παρασκευή για να αποφασίσουν τι θα γίνει αφού εξετάσουν τον φάκελο των Rangers. H SPFL αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.