Η… λίγο απ’ όλα άμυνα της Celtic


To ματς της περασμένης Κυριακής στο Dingwall έμελλε να είναι το τελευταίο του Neil Lennon στον πάγκο της Celtic, την περασμένη Τετάρτη το πρωί έγινε γνωστή η «παραίτηση» του. Μετά από 5 σερί νίκες οι τριπλούχοι Σκωτίας επέστρεψαν στις ήττες, χάνοντας μάλιστα με 1-0 από την -τότε- ουραγό της βαθμολογίας. Το γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Jordan White στο 71’, ένα ακόμα γκολ από στημένη φάση που δέχεται η Celtic φέτος. Ο  σκόρερ ήταν ο ψηλότερος παίκτης της Ross County και βρέθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή. Σε στημένη φάση το επαναλαμβάνουμε-τονίζουμε.

Λογικά -αν υπάρχει λογική στη φετινή αμυντική λειτουργία της Celtic- θα έπρεπε να τον μαρκάρει ο Laxalt, ο Ουρουγουανός μπήκε στη θέση του Taylor στο ματς και έδειχνε… μπερδεμένος, όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα. Άφησε τον παίκτη του, White και Laxalt ήταν οι μόνοι… ελεύθεροι στην περιοχή της Celtic, ο 28χρονος σηκώθηκε ανενόχλητος κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Ο Laxalt σήκωσε τα χέρια του μετά το γκολ σα να έλεγε «τι έγινε ρε παιδιά, ποιος τον μαρκάρει αυτόν;» Αυτά επισημαίνει στο Football Insider, ο πρώην διεθνής αμυντικός των Rangers, Tottenham και Aston Villa, μεταξύ άλλων, Αllan Hutton.

To μαρκάρισμα, η αμυντική λειτουργία αν θέλετε δείχνει να είναι από τα μεγαλύτερα φετινά προβλήματα της Celtic. «Μπήκε (σ.σ. ο σκόρερ White) ανάμεσα σε μένα και τον Kris (σ.σ. Ajer), κάνουμε μαρκάρισμα ζώνης, σε αυτό δουλεύουμε, έτσι το κάνουμε κρατάμε μια ευθεία, άλλοι κάνουν ζώνη άλλοι man-to man, εμείς κάνουμε μια μείξη και των δύο» δήλωσε ο αρχηγός της Celtic, Scott Brown, στη Glasgow Times. «Όταν μαρκάρεις, πρέπει να μαρκάρεις τον παίκτη σου, αν δεν το κάνεις πάντα θα την πατάς στις στημένες φάσεις» σχολίασε ο Hutton που δήλωσε παραξενέμενος από τα λεγόμενα του Brown.

Ο Βrown λοιπόν μας αποκάλυψε τον… λίγο απ’ όλα τρόπο που αμύνεται η Celtic και βάσει αποτελεσμάτων, δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν. Μη νομίζετε βέβαια ότι… πρόδωσε κάποιο τρομερό μυστικό, η Celtic δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε στημένη φάση σε μια σεζόν που είναι… λίγο από όλα φέτος, τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, είναι αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.