Καλεσμένη της Legia η Celtic στο testimonial του «Holy Goalie»


Η Celtic θα αντιμετωπίσει τη Legia Warsaw στην Πολωνία, στο παιχνίδι που θα γίνει προς τιμή του Artur Boruc, ενός από τους πιο εμβληματικούς goalkeepers στην ιστορία των πρωταθλητών Σκωτίας.

O Boruc, ήταν για μια πενταετία στη Celtic, από το 2005 μέχρι το 2010, κέρδισε 3 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δυο League Cup Σκωτίας, ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Gordon Strachan που έφτασε στους 16 του Champions League δύο σερί σεζόν.

Ο «Holy Goalie» όπως αποκαλούν τον Πολωνό οι φίλοι της Celtic, μνημονεύεται ακόμα στον «Παράδεισο» κι είναι από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες που υπερασπίστηκαν ποτέ την εστία της Celtic.

Έπαιξε για 8 χρόνια, σε δυο διαφορετικές περιόδους, στη Legia, ενώ έχει επίσης αγωνιστεί στις Fiorentina, Southampton και AFC Bournemouth.

65 φορές διεθνής με την Πολωνία, είχε δηλώσει: «όταν έφυγα από τη Legia δεν πίστεψα ότι θα αγαπούσα άλλη ομάδα μέχρι που έζησα τη Celtic


Το φιλικό προς τιμή του Boruc θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου, με τη Celtic να αποδέχεται με χαρά την πρόσκληση της Legia, κι εντάσσεται πια στο πλαίσιο των αγώνων προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

«Ο Artur είναι τρομερός χαρακτήρας κι έπαιξε τεράστιο ρόλο στη Celtic για αρκετά χρόνια κι όλοι εδώ τον εκτιμούν πολύ. Ανυπομονούμε  να παίξουμε το ρόλο μας στο ματς που θα τιμηθεί, κάτι που του αξίζει για όλα αυτά τα χρόνια στη Legia, τη Celtic και τις άλλες ομάδες που αγωνίστηκε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Celtic, Callum McGregor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.