Στο κυνήγι του -δικού της- ευρωπαϊκού ρεκόρ η Celtic


Η Celtic νίκησε 2-0 τη Ross County στο Dingwall την Κυριακή και διατηρήθηκε στο 9 από τους 2ους Rangers, αν τους κερδίσει αυτό το Σάββατο πηγαίνει τη διαφορά στους 12 βαθμούς με 7 ματς να απομένουν. Το πιθανότερο με νίκη το Σάββατο είναι να διατηρήσει τον τίτλο της, ο Ποστέκογλου όμως βάζει πολύ ψηλότερα τον πήχη. «Μένουν 8 παιχνίδια, 24 βαθμοί και αυτό είναι ο στόχος μας» δήλωσε ο τεχνικός της Celtic, προσθέτοντας: «Είναι μια αξιοσημείωτη πορεία αυτή που κάνουμε, γιατί υπήρξαν λαμπρές ομάδες στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο κι αυτή η ομάδα τις έχει ξεπεράσει, όσον αφορά το ξεκίνημα σε μια σεζόν. Κι είναι το ίδιο ευχάριστο και το επίπεδο με δυνατές εμφανίσεις κάθε βδομάδα.»

Η Celtic έχει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 106 στη σεζόν 2016/17 με τον Brendan Rodgers για πρώτη φορά στον πάγκο της, ήταν αήττητη εκείνη τη σεζόν σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, η ομάδα αυτή αποκαλείται πια «The Invincibles» (σ.σ οι Ανίκητοι). Είχε σπάσει το ρεκόρ των 103 βαθμών που είχε τη σεζόν 2001/02 η ομάδα του Martin ONeill.

Το ρεκόρ των «Ανίκητων» όσον αφορά τη συγκομιδή πόντων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κυνηγά λοιπόν η Celtic, αν κάνει το 8 στα 8 θα πάρει 24 βαθμούς και θα φτάσει τους 109. Θα χρειαστεί όμως -μεταξύ άλλων- να νικήσει δυο φορές τους Rangers, αρχής γενομένης αυτό το Σάββατο και μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.