Πέθανε ο Gordon McQueen


Θρήνος στο σκωτσέζικο και το βρετανικό ποδόσφαιρο γενικότερα μετά τον θάνατο του Gordon McQueen, θρυλικού Σκωτσέζου αμυντικού με μεγάλη καριέρα σε Manchester United και Leeds United.


Ο McQueen πέθανε σε ηλικία 70 ετών, κάπνιζε μέχρι το 2000 κι έχει παραδεχτεί ότι είναι ..γερό ποτήρι. Τον Οκτώβριο του 2011 διαγνώστηκε με καρκίνο στο λάρυγγα, όμως η ασθένεια ήταν σε ύφεση όπως ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2012, ο McQueen είχε διαγνωστεί και με άνοια.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1952, ξεκίνησε να παίζει στη St. Mirren, για να κάνει στη συνέχεια μεγάλη καριέρα στη Leeds United και τη Manchester United. Παρότι κεντρικός αμυντικός σημείωσε 40 γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, τα 28 από αυτά με κεφαλιές. Φόρεσε 30 φορές τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας με την οποία σημείωσε 5 γκολ. Έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 λόγω τραυματισμού –ήταν στην αποστολή αρχικά- ίσως με αυτόν η Σκωτία να είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.


Κεντρικός αμυντικός με τεράστια προσωπικότητα είχε σκοράρει τρεις φορές στην πορεία της Leeds μέχρι τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών του 1975, έχασε λόγω τιμωρίας τον τελικό με την Bayern Munich και η Leeds έχασε το τρόπαιο. Είχε σκοράρει και στην ήττα της Manchester Utd με 3-2 από την Arsenal στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας το 1979 στο Wembley.

Πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί στο σπίτι του δίπλα στη γυναίκα του, Yvonne, τις κόρες του Hayley and Anna (η πρώτη έχει κάνει καριέρα δημοσιογράφου στο Sky Sports και στο κανάλι της Manchester Utd), τον γιό του, Eddie, και τα αγαπημένα του εγγόνια, Rudi, Etta και Ayla, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.