Celtic-Malmo FF (Preview)



Στο Celtic Park απόψε οι πρωταθλητές Σκωτίας θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η Malmo από τη Σουηδία είναι η αντίπαλος τους στο πρώτο ματς των play-off κι ο Ronny Deila φαίνεται να ξεκινά με το Nadir Ciftci στο βασικό σχήμα.
Ο Τούρκος επιθετικός που που δεν έχει ακόμα παίξει στο πρωτάθλημα, μιας κι είναι τιμωρημένος, έχει ήδη αγωνισθεί σε 4 αγώνες των προκριματικών του Champions League χωρίς να βρει δίχτυα. Ο Deila δείχνει πάντως να τον εμπιστεύεται και με τον Kris Commons να ξεπερνά τον τραυματισμό του, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του απόψε. Στην 20μελή αποστολή έχει δηλωθεί και ο νεοαποκτηθείς, Scott Allan, ο οποίος αναμένεται να είναι στον πάγκο.

Η Malmo έχει κι αυτή Νορβηγό προπονητή, τον Age Hareide που γνωρίζει πολύ καλά το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο όπως έχει δηλώσει.  
Ο Hareide  δε θα έχει απόψε στη διάθεση του τον αρχηγό της ομάδας, Markus Rosenborg, μιας κι ο πρώην επιθετικός της West Brom είναι τιμωρημένος, ενώ για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσει και ο αμυντικός μέσος, Enoch Kofi Adu
Ο Νορβηγός διεθνής, Jo Inge Berget έχει φορέσει τη φανέλα της Celtic το 2014 και παρότι το πέρασμα του ήταν σύντομο ο Deila τον εκτιμά πολύ.
 
Η Celtic είναι αήττητη στα 4 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στο προκριματικά, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Stjarnan από την Ισλανία και Qarabag από το Αζερμπαϊτζάν. 

H Malmo όμως έρχεται από μια επική πρόκριση επί της Salzburg, αφού έχασε 2-0 στην Αυστρία έκανε την ολική ανατροπή επικρατώντας 3-0 στη ρεβάνς της Σουηδίας.
Δεν τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα πάντως, είναι στην 5η θέση μετά από 10 ματς κι αν βρεθεί στους ομίλους του Champions League θα είναι η δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη φορά στην ιστορία της. Στην πρώτη, πέρυσι είχε βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με Juventus, Atletico Madrid και Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.