Στο 90’ η Aberdeen, 2-1 τους Rangers

Μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του James Maddison στο 90’ έδωσε στην Aberdeen μια μεγάλη νίκη με 2-1 επί των Rangers. O Jonny Hayes είχε δώσει στο 46’ το προβάδισμα στους Dons, αλλά παραχώρησε πέναλτι στο 77’, δίνοντας τη δυνατότητα στους Gers να ισοφαρίσουν με τον Andy Halliday.

Rangers ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με την Aberdeen να δείχνει υποτονική αλλά και να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 30', με το σουτ του Kenny McLean να αποκρούει ο keeper των φιλοξενούμενων, Wes Foderingham.
Οι Gers έφτασαν κοντά στο γκολ στο 36’, με την κεφαλιά του Joe Garner να στέλνει τη μπάλα στο στήθος του Mark Reynolds σώζοντας τους Dons, και το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Aberdeen, με τον Adam Rooney να γυρίζει στον Jonny Hayes κι αυτός να κάνει το 1-0 στο 46’.
Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό αλλά και πιο εύκολο για τους Dons, που έβρισκαν πια πολλούς χώρους στην κόντρα. Οι Rangers είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 62’ με τον Waghorn να στέλνει από κοντά τη μπάλα άουτ, αλλά στο 71’ ήταν η σειρά της Aberdeen, με τον Hayes να μπαίνει από τα δεξιά και να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Foderingham που απέκρουσε με το πόδι, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. O Jonny Hayes δεν κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και στο 77’ φάνηκε ότι θα γινόταν ο μοιραίος παίκτης, όταν έκανε ένα άγαρμπο μαρκάρισμα πάνω στον Lee Wallace μέσα στην περιοχή, παραχωρόντας πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Andy Halliday, ένα λεπτό αργότερα, στέλνοντας στην άλλη γωνία το Joe Lewis για να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους. Οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ με τους Dons να είναι πιο επικίνδυνοι και να χάνουν μια ευκαιρία στο 85’, όταν ο Burns παραλίγο να περάσει όλη την άμυνα των Gers για να σταματηθεί τελικά από τον Wallace. Το ματς κρίθηκε στο 89’ όταν ο James Tavernier σταμάτησε με φάουλ τον Jonny Hayes έξω από την περιοχή. Ακολούθησε μια εντυπωσιακή εκτέλεση από τον James Maddison, που έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το τείχος, να βρεί στο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα. Εντυπωσιακό γκολ άξιο να κερδίσει κάθε παιχνίδι κι αυτό ακριβώς έκανε στο Pittodrie. H Aberdeen ανέβηκε στην 2η θέση και θα μείνει εκεί αν δεν κερδίσει η St Johnstone τη Hamilton στο New Doulgas Park, στο παιχνίδι που κλείνει την αγωνιστική. Oι Rangers έφτασαν τα 4 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα στα 3 τελευταία παιχνίδια τους στην Premiership. 

ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds, Considine, Hayes, McLean, Shinnie, McGinn (Burns 77), Pawlett (Maddison 45), Rooney (Taylor 90+2).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Wilson, Hill, Wallace, Holt, Halliday, McKay, Waghorn (O'Halloran 69), Garner (Miller 78), Forrester (Kranjcar 63). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.