Aberdeen-Rangers (preview)

Mετά την πρόκριση στο 90’ με το γκολ του Rooney, η Aberdeen στάθηκε τυχερή και στην κλήρωση των ημιτελικών του League Cup αφού θα αντιμετωπίσει την Greenock Morton. Oι Dons πάντως διαμαρτυρήθηκαν για την ώρα διεξαγωγής του ημιτελικού τους με τη Morton, προέχει όμως η σημερινή αναμέτρηση με τους Rangers. Το Pittodrie θα είναι κατάμεστο, αφού όλα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από την Παρασκευή, με τους οπαδούς των Gers να μην έχουν ξεχάσει ότι στο επίσημο σάιτ των Dons  απουσιάζει το σήμα της ομάδας τους στην προαναγγελία του αγώνα, με την Aberdeen να μη θέλει να πάρει μέρος στην αντιπαράθεση για το αν οι Rangers είναι ή όχι καινούργιος σύλλογος.
Ο εξτρεμ, Jonny Hayes, είναι αμφίβολος για τους Dons (τραυματίσθηκε στο ζέσταμα στο ματς με τη St Johnstone) παρότι όλα έδειχναν ότι θα ήταν καλά, ενώ παραμένει εκτός μάχης και ο αρχηγός της ομάδας, Ryan Jack.
Η Aberdeen είναι αήττητη φέτος στην έδρα της και με νίκη μπορεί να στη 2η θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας τη Hearts, αν δεν κερδίσει η St Johnstone στην έδρα της Hamilton
Η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους Rangers, που ισοβαθμούν με τους Dons, οπότε αν πάρουν όλους τους βαθμούς στο Pittodrie θα βρεθούν αυτοί στη δεύτερη θέση, αρκεί όπως προαναφέραμε να μην κερδίσει η St Johnstone τη Hamilton εκτός έδρας.
Η νίκη με 5-0 επί της Queen of the South στο League Cup άλλαξε την ψυχολογία στο στρατόπεδο των Gers, που θα έχουν στην αποστολή και τον Kenny Miller παρά τη σύλληψη του από την αστυνομία. Επιστρέφει ο αρχηγός Lee Wallace στο αριστερό άκρο της άμυνας (ξεκουράστηκε στο ματς της Τρίτης με την Queens), ενώ θα λείψει ο Joey Barton που έχει τιμωρηθεί από τους Gers. Εκτός αποστολής και ο τραυματίας, Jordan Rossiter.
Oι Gers είχαν 48 ώρες ξεκούρασης παραπάνω από την Aberdeen, αφού οι Dons έπαιξαν Πέμπτη, κάτι που καυτηρίασε ο τεχνικός τους, Derek McInnes, χαρακτηρίζοντας το «γελοίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.