Aποσύρθηκαν οι κατηγορίες για Hibs και Rangers, για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας

Η πειθαρχική ομοσπονδία της Σκωτίας αθώωσε Hibernian και Rangers για τα γεγονότα που είχαν ακολουθήσει τη λήξη του τελικού του κυπέλλου Σκωτίας.
Οι Hibs είχαν επικρατήσει 3-2, ακολούθησε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικόχώρο κι οι δύο ομάδες κατηγορήθηκαν για ανάρμοση συμπεριφορά που προκάλεσε καταστροφή του αγωνιστικού χώρου του Hampden Park, σύμφωνα με τον κανονισμό 311.
Η ανεξάρτητη δικαστική επιτροπή όμως απέρριψε τις κατηγορίες, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει άμεση ευθύνη από τους συλλόγους για τα γεγονότα που ακολούθησαν. Η απόφαση της δικαστικής επιτροπής ήταν ομόφωνη τονίζει πάντως ότι «η απόφαση δεν θίγει το δικαίωμα της SFA (σ.σ. σκωτσέζικη ομοσπονδία) να ζητήσει αποζημίωση». Έτσι οι ακροάσεις που είχαν ορισθεί για τις 4 Οκτωβρίου δεν αναμένεται να γίνουν αφού αποσύρθηκαν οι κατηγορίες.
Περισσότεροι από 70 άνθρωποι συνελλήφθησαν για τα επεισόδια που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης του τελικού, ενώ είχε επιβληθεί και πρόστιμο για καταστροφή του αγωνιστικού χώρου, το οποίο η Hibernian πλήρωσε. Oι Hibs υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση, όχι όμως και οι Rangers που ζήτησαν «επείγουσες διευκρινίσεις» κυρίως για θέματα ασφάλειας των παικτών, κάνοντας λόγο για επιθέσεις οπαδών της Hibernian σε οπαδούς, παίκτες και επισήμους των Gers. Η επίσημη ανακοίνωση των Rangers αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο σύλλογος είναι σοκαρισμένος με την απόφαση.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.