Barcelona-Celtic (Preview)


Στο Nou Camp η Celtic ξεκινά τη φετινή της περιπέτεια στον -δύσκολο- 3ο όμιλο του Champions league. Ο αρχηγός των Bhoys, Scott Brown, αναμένεται να αγωνισθεί κανονικά με το Leigh Griffiths να απουσιάζει μιας κι είναι ακόμα τραυματίας. Ο Moussa Dembele αναμένεται να πάρει ξανά τη θέση του top scorer των Bhoys, όπως έγινε και στο ντέρμπι με τους Rangers όπου ο 20χρονος Γάλλος έκανε hat-trick στον εντυπωσιακό 5-1 της Celtic. Οι πρωταθλητές Σκωτίας πήγαν με καλή ψυχολογία στη Βαρκελώνη, δε φοβούνται τη Barcelona, όπως τόνισε ο τεχνικός τους Brendan Rodgers που χαρακτήριζε τη Barcelona ως την κορυφαία ομάδα του κόσμου, με το βοηθό του Chris Davies να τονίζει ότι η Celtic πρέπει να κάνει  το «τέλειο παιχνίδι» για να σταθεί στο Nou Camp.
Η Barcelona προέρχεται από εντός έδρας ήττα σοκ με 2-1 από τη νεοφώτιστη Alaves, σε ένα ματς που ο Luis Enrique έκανε αρκετές αλλαγές. O goalkeeper Jasper Cillessen έκανε το ντεμπούτο του σε αυτό το ματς, όμως ο Marc-Andre ter Stegen να προπονήθηκε κανονικά χθες και δεν αποκλείεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια νωίτερα π’ότι πολλοί θα περίμεναν. Στο ματς του Σαββάτου δεν έπαιξαν ούτε οι Lionel Messi, Luis Suarez και Andres Iniesta που επιστρέφουν στο βασικό σχήμα των Blaugrana, με το μέσο Andre Gomes να είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ο αμυντικός Jordi Alba ήταν μεταξύ αυτών που ξεκουράστηκαν το Σάββατο κι αναμένεται να επιστρέψει κι αυτός σε μια Barcelona που θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα του Σαββάτου. Οι Suarez, Messi και Neymar σημείωσαν 131 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις πέρυσι κι αν ξεκινήσουν και οι τρείς απόψε θα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν.
Celtic και Barcelona έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στους ομίλους του Champions League το 2004, το 2008, το  2012 και το 2013, ενώ έχουν παίξει και στο Fairs Cup (Κύπελλο Εκθέσεων, πρόγονος του κυπέλλου UEFA) το 1964 και το  2004 στο κύπελλο UEFA. 12 ματς συνολικά, με τη Celtic να μετρά 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στο Champions League, η Barcelona μετρά 6 νίκες σε 8 ματς, με τη Celtic να έχει πάρει 1-1 στο Nou Camp το 2004 και να κερδίζει σε ένα αξέχαστο ματς 2-1 στο Parkhead το 2012.
Φέτος οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Δουβλίνο σε φιλικό για το International Champions Cup με τους Καταλανούς να επικρατούν με 3-1.
Με εξαίρεση τη συντριβή με 6-1 τη σεζόν 2013/14 οι παρουσίες της Celtic στο Nou Camp ήταν αξιοπρεπέστατες, 0-0 τη σεζόν 2003/04, 1-1 τη σεζόν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.