Κουνάει …μαντήλι η Σκωτία, ήττα με 3-0 στη Σλοβακία

Η Σλοβακία μπορεί να είχε ελλείψεις στην άμυνα, αλλά η Σκωτία ήταν αυτή που είχε τραγική αμυντική λειτουργία και γνώρισε μια βαριά ήττα με 3-0 στη Σλοβακία.
Δύο γκολ σημείωσε ο Robert Mak στο 18’ και το 56’ κι ένα ο Adam Nemec στο 68’, με τη Σκωτία να δείχνει εκτός μάχης από το τρίτο ματς. Και το επόμενο παιχνίδι της είναι στο Wembley με την Αγγλία.
Ο Strachan έκανε αλλαγές στην ομάδα που έφερε 1-1 με τη Λιθουανία το Σάββατο, με τους Kieran Tierney, James McArthur και Steven Fletcher να παίρνουν τη θέση των Andy Robertson, Oliver Burke και Chris Martin, που σημαίνει ότι έγινε από μία αλλαγή σε όλες τις γραμμές, άμυνα, κέντρο και επίθεση. Ο αρχηγός, Darren Fletcher, πέρασε το τεστ της τελευταίας στιγμής και κράτησε τη θέση του στα χαφ. Η απορία πολλών ήταν η μη συμμετοχή του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν στη Σκωτία, Leigh Griffiths, με τον κυνηγό της Celtic να είναι για μια ακόμα φορά στον πάγκο.
Η Σκωτία έδειξε να έχει αυτοπεποίθηση κι έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 12’, όταν στη βαθιά μπαλιά του Robert Snodgrass ο Steven Fletcher έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, ενώ στο 14’ οι Σλοβάκοι είχαν ένα μακρινό σουτ του αμυντικού τους, Jan Durica, το οποίο εξουδετέρωσε ο keeper της Σκωτίας, David Marshall, παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του.
Τέσσερα λεπτά το σκορ άνοιξε, με τη Σκωτία δίκαια να διαμαρτύρεται, μιας κι έγινε φάουλ στον Steven Fletcher, το οποίο δε σφυρίχθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης έγινε σέντρα από τα αριστερά, ο Marek Hamsik έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, ο goalkeeper David Marshall έδιωξε τη μπάλα σε μια γεμάτη από σώματα περιοχή, για να έρθει ο Robert Mak και να τη στείλει με βολίδα στα δίχτυα στο 18’. Η Σκωτία θα μπορούσε να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα όταν ο Robert Snodgrass μπήκε από τα αριστερά, όμως το πλασέ του ήταν αδύνατο κι ο keeper των Σλοβάκων, Matus Kozacik, έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι. Oι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στη συνέχεια, χάρη στα ανεβάσματα των Tierney και Paterson και την κινητικότητα των Snodgrass και Ritchie.
Ο αριστερός μπακ της Celtic, Kieran Tierney έδειχνε πιο ζωηρός, είχε μια ατομική προσπάθεια και σουτ που έφυγε άουτ στο 31’, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε βγάλει τη σέντρα στον James McΑrthur, με τον τελευταίο να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Oι Σλοβένοι όμως ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με το σουτ του Robert Mak στο 38’ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο David Marshall και να αποκρούει και το σουτ του Jan Durica ένα λεπτό αργότερα.
Στο 56’ οι Σλοβένοι εξέθεσαν ξανά τη σκωτσέζικη άμυνα, με τον Jacub Holubek να βγάζει την μπαλιά στον Robert Mak που έκανε το 2-0 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
O Strachan έριξε τους Griffiths και Anya στο 64’ στο ματς ψάχνοντας το γκολ, όμως ήταν οι Σλοβάκοι που σκόραραν ξανά τέσσερα λεπτά αργότερα.
Ο σκόρερ των δύο γκολ, Robert Μak εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Adam Nemec με δυνατή κεφαλιά έκανε το 3-0 στο 68’. O Leigh Griffiths ήταν ο μόνος που απείλησε στο β’ μέρος για τη Σκωτία, πλασάροντας ελάχιστα άουτ στο 77’ για να τον σταματήσει ο keeper των γηπεδούχων Kozacik, στο 85’. Ήταν πολύ αργά πια για τη Σκωτία, αν κι η παρουσία του σκόρερ της Celtic μάλλον εξέθεσε τον Strachan που τον άφησε στον πάγκο. Την ίδια ώρα η Αγγλία έφερνε 0-0 στη Σλοβενία, μένοντας στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Λιθουανία και Σλοβενία με 5. Στους 4 η Σκωτία έβαλε στο παιχνίδι και την Σλοβακία που έχει πια 3 πόντους. Ο τίτλος «κουνάει μαντήλι» μόνο υπερβολικός (μετά από μόλις 3 ματς) δεν είναι, αφού η Σκωτία έχασε από μια μέτρια -και με πολλές ελλείψεις- Σλοβακία, έχοντας δεχτεί γκολ και στα 3 παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα.

ΣΛΟΒΑKIA: Kozacik, Sabo, Skrtel, Durica, Holubek, Kucka, Skriniar, Duris, Hamsik (Kiss 87), Mak (Svento 81), Nemec (Bakos 69).
ΣΚΩΤΙΑ: Marshall, Paterson, R Martin, Hanley, Tierney, Snodgrass, Bannan, D.Fletcher (Griffiths 64), McArthur, Ritchie (Anya 64), S.Fletcher (McGinn 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.