Σλοβακία-Σκωτία (preview)

Στο Anton Malatinsky City Arena, στην Trnava η Σκωτία θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Σλοβακία που ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς στον 6ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018.
Ο Darren Fletcher είναι το μεγάλο πρόβλημα του Gordon Strachan, με τη συμμετοχή του αρχηγού των Σκωτσέζων να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή. Ο τεχνικός της Σκωτίας αποκάλυψε ότι θα κάνει αλλαγές στην ομάδα που έφερε 1-1 με τη Λιθουανία το Σάββατο και θα έχει ήδη έτοιμη μια ενδεκάδα με τον Fletcher και μία χωρίς αυτόν σε περίπτωση που ο αρχηγός του δεν καταφέρει να αγωνισθεί. Oι Barry Bannan και James McArthur (σκόρερ του 1-1 με τη Λιθουανία), είναι υποψήφιοι για τη θέση του Darren Fletcher, ενώ στα άκρα οι Oliver Burke και Matt Ritchie έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν, με τους James Forrest και Ikechi Anya να θέτουν σοβαρή υποψιότητα. Ο Robert Snodgrass παίζει πίσω από τον μοναχικό επιθετικό και μάλλον θα κρατήσει τη θέση του, ενώ μπροστά ο Chris Martin ίσως χάσει τη θέση του με τους Leigh Griffiths και Steven Fletcher να είναι υποψήφιοι. Αυτός που δείχνει σίγουρος είναι ο Callum Paterson στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Russell Martin, που επίσης παίζει δεξί μπακ, αναμένεται να συνεχίσει στο κέντρο της άμυνας. Ο Andrew Robertson φαίνεται να συνεχίζει στο αριστερό άκρο της άμυνς, με τους Kieran Tierney και Lee Wallace, να είναι οι άλλοι υποψήφιοι για τη θέση.
Οι Σλοβάκοι έπαιζαν 4-3-3 στο Euro 2016, άλλαξαν όμως το σύστημα τους, όπως είπε ο Strachan που πρέπει να προσαρμόσει τώρα και το δικό του αναλόγως.
Ο κεντρικός αμυντικός της Fenerbahce, Martin Skrtel, εξέτισε την ποινή του κι είναι διαθέσιμος για τους γηπέδουχος. Ο 31χρονος πρώην άσος της Liverpool, είχε αποβληθεί στο ματς με την Αγγλία γι αυτό έχασε και αυτό με τη Σλοβανία. Και στα δύο αυτά παιχνίδια η Σλοβακία έχασε 1-0.
 Πρώην εξτρεμ των Rangers, Vladimir Weiss, είναι εκτός αποστολής, μιας και ο 26χρονος παίκτης Al-Gharafa φέρεται να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ για πειθαρχικούς λόγους είναι εκτός αποστολής και ο εξτρεμ της Fenerbahce, Miroslav Stoch. Μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα για τους Σλοβάκους μιας και θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ο δεξιός μπακ, Peter Pekarík και ο κεντρικός αμυντικός Norbert Gyomber (δανεικός στην Pescara από τη Roma), ενώ τραυματίες είναι και οι μέσοι Viktor Pecovsky και Ondrej Duda.
Η αποψινή συνάντηση θα είναι η πρώτη στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων.

Oι αποστολές των δύο ομάδων:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Goalkeepers: Matus Kozacik (Viktoria Plzen), Jan Novota (Rapid Wein), Martin Dubravka (Slovan Liberec).

Αμυντικοί: Martin Skrtel (Fenerbahce), Jan Durica (Trabzonspor), Tomas Hubocan (Marseille), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Milan Skriniar (Sampdoria), Lukas pauschek (Mlada Boleslav), Lukas Stetina (Dukla Prague), Jakub Holubek (Zilina).

Mέσοι: Marek Hamsik (Napoli), Juraj Kucka (AC Milan), Dusan Svento (Slavia Prague), Robert Mak (Zenit Saint Petersburg), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Jan Gregus (Copenhagen), Filip Kiss (Haugesund), Erik Sabo (Beitar Jerusalem), Jakub Povazanec (Dukla Prague).

Επιθετικοί: Michal Duris (Viktoria Plzen), Adam Nemec (Dinamo Bucuresti), Marek Bakos (Viktoria Plzen).

ΣΚΩΤΙΑ

Goalkeepers: Craig Gordon (Celtic), Jack Hamilton (Heart of Midlothian), David Marshall (Hull City).

Αμυντικοί: Christophe Berra (Ipswich Town), Gordon Greer (Blackburn Rovers), Grant Hanley (Newcastle United), Russell Martin (Norwich City), Callum Paterson (Heart of Midlothian), Andrew Robertson (Hull City), Kieran Tierney (Celtic), Lee Wallace (Rangers).

Mέσοι: Ikechi Anya (Derby County), Barry Bannan (Sheffield Wednesday), Oliver Burke (Leipzig), Darren Fletcher (West Bromwich Albion), James Forrest (Celtic), James McArthur (Crystal Palace), John McGinn (Hibernian), Barrie McKay (Rangers), Shaun Maloney (Hull City), James Morrison (West Bromwich Albion), Matt Ritchie (Newcastle United), Robert Snodgrass (Hull City).

Επιθετικοί: Steven Fletcher (Sheffield Wednesday), Leigh Griffiths (Celtic), Chris Martin (Derby County), Steven Naismith (Norwich City).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.