Κατηγορείται για στοιχηματισμό σε 44 ματς ο Joey Barton

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στοιχηματισμό στον Joey Barton, όπως αναμενόταν, από την SFA (Scottish Football Association, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας), που διεξήγαγε τις σχετικές έρευνες.
Μόνο που ο 34χρονος μέσος δεν έχει στοιχηματίσει μόνο στο παιχνίδι της Celtic με την Barcelona, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, αλλά σε 44 συνολικά ματς, από την 1η Ιουλίου μέχρι 15η Σεπτεμβρίου φέτος.
Θυμίζουμε ότι ο στοιχηματισμός απαγορεύεται αυστηρά από το άρθρο 31 των κανονισμών της ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο«κανένα μέλος συλλόγου, μέλος της ομάδας και του προπονητικού team, διαιτητής ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που βρίσκεται υπό δικαιοδοσία της ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να στοιχηματίσει με οποιονδήποτε τρόπο σε ποδοσφαιρικό αγώνα».
Υπενθυμίζουμε, όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα, ότι η σκωτσέζικη ομοσπονδία δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το Σεπτέμβριο του 2013, ο Ian Black των Rangers είχε τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές, με πρόστιμο 7.500 λιρών και με επιπρόσθετη ποινή 7 αγωνιστικών, ενώ την περασμένη σεζόν ο επιθετικός της Ayr Utd, Michael Moffat, είχε τιμωρηθεί με ποινή 6 αγωνιστικών, η οποία έπεσε στις 4 αγωνιστικές. Τον περασμένο Μάιο ο επιθετικός της Partick Thistle Steven Lawless (που είχε στοιχηματίσει σε 513 ματς σε μια τριετία) τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές.
O μέσος των Gers έχει προθεσμία να απαντήσει στις κατηγορίες μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενώ η ακρόαση θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου.
Ο Barton εκτίει ήδη ποινή 3 εβδομάδων που του έχει απιβληθεί από τους Rangers για πειθαρχικό παράπτωμα, η οποία λήγει τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.