2η η Hearts, 2-0 τους Rangers στο αντίο του Neilson

Χάρη σε δύο γκολ του Robbie Muirhead στο 44’ και το 60’, η Hearts νίκησε 2-0 τους Rangers, στο τελευταίο ματς του Robbie Neilson στον πάγκο, κι ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Mε τον Callum να ξεκινά η Hearts δεν είχε καμία αλλαγή από το νικηφόρο παιχνίδι της με τη Motherwell, σε αντίθεση με τους Rangers που είχαν τον Matt Crooks να ξεκινά για πρώτη φορά στα χαφ και τον Joe Dodoo να είναι στο αρχικό σχήμα, μετά τα δύο γκολ που έβαλε -ερχόμενος από τον πάγκο- στο ματς με την Partick Thistle. Ο Dοdoo ξεκίνησε αντί του Joe Garner που βρέθηκε στον πάγκο. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 77 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Βραζιλία, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια. Για τους Rangers ήταν και φόρος τιμής στον παλιό τους παίκτη, Davie Provan.
Σκληρό, όπως αναμενόταν, το ματς με τους Gers κλεισμένους στα καρέ τους και τη Hearts να πιέζει, χρειάστηκε όμως να περάσει το ημίωρο για να γίνει απειλητική. Στο 32’ ο Jamie Walker στριφογύρισε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Wes Foderingham, με τον keeper των Gers να κάνει άλλη μια απόκρουση σε σουτ του Callum Paterson στο 36'. Nέα απόκρουση δύο λεπτά αργότερα με τον Wes Foderingham να …μαζεύει την κεφαλιά του Bjorn Johnsen, για να νικηθεί τελικά στο 44’. Ο Arnaud Djoum άλλαξε τη μπάλα με τον Bjorn Johnsen που έβγαλε την παράλληλη σέντρα κι ο Robbie Muirhead με προβολή από τα δεξιά έκανε το 1-0.
Η Hearts μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Jamie Walker να σουτάρει από τον ύψος της περιοχής και τον Wes Foderingham να αποκρούει. Οι Rangers έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα στο 52’ με τον Joe Dodoo , όμως σφυρίχθηκε offside με τον Harry Forrester να είναι αυτός που εμπόδισε τη θέα του keeper της Hearts, Jack Hamilton.
H Hearts σκόραρε ξανά με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο σκόρερ. Αυτή τη φορά ήταν ο Jamie Walker που έβγαλε τη σέντρα για να έρθει σεο πίσω δοκάρι ο Robbie Muirhead και να κάνει το 2-0 στο 60’. Τρία λεπτά αργότερα ο Wes Foderingham απέκρουσε το σουτ του Bjorn Johnsen με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα τρίτο γκολ. Οι Rangers προσπάθησαν να απειλήσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η Hearts γύρισε πίσω για να παίξει στην κόντρα , κι είχαν μια μεγάλη φάση στο 88’. Ο Joe Garner έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Faycal έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τoυς γηπεδούχους να επικρατούν άνετα.
H Hearts έπιασε τους Rangers στη βαθμολογία, αλλά είναι αυτή στη 2η θέση λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Ιδανικό αντίο για τον Robbie Neilson κι αποκαρδιωτική εμφάνιση για τους Gers που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από 7 ματς.

HEARTS: Hamilton, Paterson, Souttar, Rossi, Rherras, Kitchen, Cowie (Smith 83), Djoum, Walker, Johnsen (Sammon 90+1), Muirhead (Buaben 78).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Wilson, Wallace, Crooks (McKay 66), Halliday, Holt, Forrester (O'Halloran 60), Miller, Dodoo (Garner 66).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.