Στο +14 η Celtic, 1-0 την Partick Thistle

Το γκολ του Scott Sinclair στο 16’ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Celtic, που είναι στο +14 (με ένα ματς στο χέρι) από τους δεύτερους Rangers κι έφτασε τα 21 σερί ματς χωρίς ήττα στη Σκωτία.

O 18χρονος Calvin Miller έκανε το ντεμπούτο του στη Celtic με τον Brendan Rodgers να κάνει 8 αλλαγές στην ομάδα που κέρδισε 2-1 τη Dundee το Σάββατο. Ο Miller είναι εξτρεμ, αλλά έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Mikael Lustig να ξεκινά στην άμυνα, τον Scott Brown να επιστρέφει αφού εξέτισε την ποινή του, τους Callum McGregor, Liam Henderson, Patrick Roberts και Scott Sinclair στα χαφ και τον Moussa Dembele μπροστά. Εκτός ενδεκάδας βρέθηκαν οι Emilio Izaguirre, Erik Sviatchenko, Gary Mackay-Steven, Stuart Armstrong, Ryan Christie, Nir Bitton, Tom Rogic και Leigh Griffiths.
Τρείς αλλαγές για την Partick Thistle, από το 1-1 του Σαββάτου με τη Hearts, με τους Ziggy Gordon, Steven Lawless και David Amoo να ξεκινούν αντί των Adam Barton, Christie Elliott και Kris Doolan.
Το ματς έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή κι η Celtic σημείωσε στο 16’ το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Ο Liam Henderson εκτέλεσε φάουλ στο …δρόμο του Scott Sincliar, κοντά στο σημείο του πέναλτι, κι ο Άγγλος εξτρεμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 10ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Η Celtic, χωρίς να είναι στα καλύτερα της, δημιούργησε αρκετές φάσεις ο νεαρός Miller πέρασε αρκετές φορές μπροστά κι είχε κι ένα σουτ που εξουδετέρωσε εύκολο ο keeper των Jags,Tomas Cerny. O Cerny έκανε αρκετές επεμβάσεις, με εντυπωσιακότερη αυτή του 53’ όταν σταμάτησε τον Patrick Roberts. Η Thistle είχε κι αυτή ευκαιρίες, με τον δεξιό μπακ, Ziggy Gordon, να στέλνει τη μπάλα άουτ από καλή θέση, τον Chris Erskine να αστοχεί και τον Sean Welsh να σουτάρει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Craig Gordon. Ο Scott Sinclair έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 68’, ο Tomas Cerny όμως κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια. Ο Τσέχος keeper ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, σταμάτησε και τον Stuart Armstrong λίγο αργότερα και χάρη σε αυτόν η Partick Thistle έμεινε μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του ματς.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Celtic να φτάνει στο +14, πετυχαίνοντας τη 12η σερί νίκη της και να διατηρεί το αήττητο της από το ξεκίνημα της σεζόν, φτάνοντας τα 21 σερί παιχνίδια. Η Partick Thistle παρέμεινε στο βυθό της βαθμολογίας, φτάνοντας τα 7 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

CELTIC: Gordon, Gamboa, Lustig, Simunovic, Miller (Izaguirre 63),Brown, McGregor, Henderson, Roberts, Sinclair (Armstrong 69), Dembele (Griffiths 76).
PARTICK THISTLE: Cerny, Gordon, Lindsay, Devine, Booth, Osman, Welsh (Barton 76), Edwards, Lawless, Amoo (Erskine 68), Azeez (Doolan 82).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.