Άλλη κλάση η Celtic, 3-0 τη Hamilton

Παρότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 47’ (μετά την αποβολή του Callum McGregor) η Celtic νίκησε 3-0 τη Hamilton μέσα στο SuperSeal Stadium κι έφτασε τα 22 ματς χωρίς ήττα φέτος στη Σκωτία.
To παιχνίδι ξεκίνησε κάτω από δυνατούς ανέμους και καταρρακτώδη βροχή, ενώ υπήρχει και ομίχλη κατά διαστήματα που έδωσε τη θέση της στο ήλιο κι ένα ουράνιο τόξο πάνω από το New Douglas Park (SuperSeal Stadium, σύμωνα με τον σπόνσορα).
Η Celtic έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 3’ όταν στην κεφαλιά του Erik Sviatchenko, μετά από κόρνερ του Leigh Griffiths, ο Rakish Bingham απέκρουσε τη μπάλα με κεφαλιά στέλνοντας τη στο οριζόντιο δοκάρι των Accies. Aπό κόρνερ του Griffiths χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τη Celtic με τον keeper των Accies, Gary Woods να διώχνει και να αποκρούσει και το follow up του Scott Brown. Η Hamilton έχασε μια ευκαιρία με τον  Bingham και είχε ένα σου του Dougie στην αγκαλία του Craig Gordon, ενώ ο δεξιός μπακ των Bhoys, Cristian Gamboa στάθηκε τυχερός που δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του στον Imrie. Η Celtic είχε την υπερχοή και πίεζε συνεχώς, για να πάρει τελικά το προβάδισμα στο 41’. Ο Gary McGregor έβγαλε την κάθετη πάσα, με το Γιώργο Σαρρή να μην μπορεί να διώξει και τον Leigh Griffiths να φεύγει ταχύτατα για να μπει στην περιοχή και να πλασάρει κάνοντας το 0-1. Με γκολ του Griffiths η Celtic είχε κερδίσει 1-0 τη Hamilton και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 
Τα δεδομένα άλλαξαν στο 47’ όταν ο δημιουργός του γκολ της Celtic, Callum McGregor, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Scott McMann, σε μια υπερβολικά αυστηρή απόφαση του διαιτητή,  Willie Collum. Κάθε άλλο παρά φάνηκε πάντως το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, με τη Celtic να συνεχίζει τις επιθέσεις και να κάνει το 2-0 επτά λεπτά αργότερα. Ο Stuart  Armstrong έπιασε μια βολίδα έξω από την περιοχή, στέλοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Gary Woods, κάνοντας το 0-2 στο 54’. Ήταν το έβδομο φετινό γκολ του μέσου των Bhoys, με τη Hamilton να απαντά με δύο ευκαιρίες του  Eamonn Brophy. Η υπεροχή πάντως της Celtic ήταν τέτοια, κατά διαστήματα, που νόμιζες ότι παίζει με παίκτη παραπάνω κι όχι λιγότερο. Στο 84’ δύο αλλαγές της Celtic συνδυάστηκαν, με τον James Forrest να γυρίζει τη μπάλα από τα αριστερά δίνοντας στο Moussa Dembele τη δυνατότητα να σημειώσει το 18ο φετινό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.
Η Celtic έφτασε τα 22 ματς χωρίς ήττα, έφτασε τις 13 σερί νίκε και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα 14 βαθμούς μπροστά από τους Rangers, ενώ η Hamilton έφτασε τα 9 ματς χωρίς νίκη κι ισοβαθμεί με την ουραγό Inverness.

HAMILTON: Woods, McMann, Devlin, Sarris, Longridge, MacKinnon, Donati, Redmond (Brophy 55), Imrie, Crawford, Bingham (D'Acol 73).
Αναπληρωματικοί: Thomson, Seaborne, , , Cunningham, Breslin, Hughes.
CELTIC: Gordon, Gamboa, Lustig, Sviatchenko, Izaguirre, Roberts (Bitton 50), Armstrong, Brown, McGregor, Sinclair (Forrest 76), Griffiths (Dembele 45).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.