Οι Accies το ξανάκαναν, 1-0 την Aberdeen

Η Hamilton έκοψε το σερί της Aberdeen, επικρατώντας 1-0 των Dons, όπως είχε κάνει και τον Οκτώβριο, όταν είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ τους Dons. Τότε μετρούσε 9 ματς χωρίς νίκη και σταμάτησε ένα αήττητο σερί 7 αγώνων για την Aberdeen, τώρα διέκοψε άλλο ένα σερί των Dons, αυτό των 5 συνεχόμενων νικών. Καθοριστική επιστροφή του Γιώργου Σαρρή στην άμυνα, πολύ καλός και ο Γιάννης Σκόνδρας, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι αμύνονταν συνεχώς.
Δύο αλλαγές για τη Hamilton, με τον Γιώργο Σαρρή να επιστρέφει στην άμυνα και τον Gramoz Kurtaj να είναι επίσης στο βασικό σχήμα, στη θέση των Massimo Donati και Steven Boyd. Ο μέσος Ali Crawford που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον αστράγαλο ήταν στον πάγκο. Με τον Γιάννη Σκόνδρα να συνεχίζει βασικός, η Hamilton είχε για πρώτη φορά δύο Έλληνες στη βασική ενδεκάδα. Μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα της Aberdeen, με τον Ryan Christie να ξεκινά αντί του Jonny Hayes.
Οι Accies άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν, μόλις στο 9’. Ο Danny Redmond εκτέλεσε φάουλ από μακριά, γεμίζοντας στην περιοχή, για να πεταχτεί ο Micky Devlin και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Joe Lewis.
Η συνέχεια ανήκε στην Aberdeen που ήταν μόνιμα στην επίθεση. Ο Rooney έστειλε τη μπάλα άουτ με κακό πλασέ στο 13’ από καλή θέση, στο 19’ αστόχησε ξανά, για να σταθεί άτυχος στο 21’ όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Οι Dons συνέχισαν τις επιθέσεις κατά κύματα, με τη Hamilton να αμύνεται σθεναρά και τον Γιώργο Σαρρή να καθαρίζει τις περισσότερες φάσεις, για να λήξει το πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.  Οι Dons συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο από το ξεκίνημα της επανάληψης, με το σουτ του Kenny McLean στο 49’ να εξουδετερώνει ο keeper, Gary Woods. Σε μία από τις σπάνιες επιθέσεις της, η Hamilton είχε στο 56’ το δεύτερο σουτ της στην εστία σε όλο το ματς, το επιχείρησε ο Rakish Bingham για να μπλοκάρει ο keeper των Dons, Joe Lewis. H Αberdeen συνέχισε τον επιθετικό της μονόλογο, με τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Ο σκόρερ των Accies, Mikey Devlin, έδιωξε πάνω στη γραμμή μια κεφαλιά του Shay Logan, με τους γηπεδούχους να μένουν με 10 παίκτες στο 84’ ‘όταν ο Darian MacKinnon πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Graeme Shinnie. Ηρωϊκή κι απεγνωσμένη άμυνα από τη Hamilton στη συνέχεια με τον …βομβαρδισμό από την Aberdeen να συνεχίζεται μέχρι τέλους, χωρίς αποτέλεσμα. 
Η Aberdeen παρέμεινε 9 βαθμούς μπροστά από τους Rangers, που υποδέχονται αύριο την St Johnstone, ενώ η Hamilton βγήκε από το βυθό της βαθμολογίας και βρέθηκε πάνω από Inverness, Motherwell και Ross County.
HAMILTON ACADEMICAL: Woods, Σκόνδρας, McMann, Σαρρής, Devlin, Gillespie, MacKinnon, Imrie, Redmond (Docherty 62), Kurtaj (Crawford 62), Bingham (Donati 86).
ABERDEEN : Lewis, Logan, Taylor, Reynolds (Pawlett 45), Considine, McLean, Jack (O'Connor 90), Shinnie, Christie (Storey 71), Rooney, McGinn. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.