Καμία έκπληξη, Celtic-St Mirren 4-1

H St Mirren άγγιξε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 57’, όμως η Celtic γύρισε το ματς σημειώνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά, για να επικρατήσει τελικά με 4-1 και να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις ίδιες ενδεκάδες που είχαν στο προηγούμενο παιχνίδι τους, με τη διαφορά ότι η Celtic είχε για πρώτη φορά στην αποστολή της τον Eboue Kouassi. Ο 19χρονος Ιβοριανός έκανε τελικά το ντεμπούτο του, μπαίνοντας στο 77’ στη θέση του Suart Armstrong.
Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρυλικού Tommy Gemmell, που απεβίωσε πρόσφατα, ενώ οι παίκτες της Celtic έπαιξαν με μαυρα περιβραχιόνια.
Η Celtic φάνηκε να ξεκινά καλά χάνοντας δύο ευκαιρίες στα πρώτα 8 λεπτά. Στο 2’  ο Gary Mackay-Steven μπήκε από δεξιά κι έδωσε στον Stuart Armstrong που σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλά του goalkeeper Billy O'Brien, ενώ στο 8’ πάλι ο Gary Mackay-Steven μπήκε από τα δεξιά κι ετοιμάστηκε να πλασάρει, καθυστέρησε όμως και τον πρόλαβε ο Στέλιος Δημητρίου.
Το γκολ ήρθε στο 13’, αλλά ήταν η St Mirren αυτή που το σημείωσε. Σε εκτέλεση κόρνερ ο John Sutton πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι κι ο Harry Davis πετάχτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τους παίκτες της Celtic να σηκώνουν τα χέρια ζητώντας off-side. Ο -δανεικός από την Crewe Alexandra- αμυντικός φάνηκε να έρχεται πίσω από την άμυνα, αυτό ήταν το δεύτερο γκολ με τη for St Mirren και παραλίγο να σημείωνε κι ένα τρίτο στη συνέχεια. Η Celtic βγήκε μπροστά, είχε ένα σουτ άουτ του Scott Brown στο 29’ και μια μεγάλη ευκαιρία στο 38’ όταν ο Moussa Dembele έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ προ κενής εστίας. Ο Rodgers έβγαλε τον αναποτελεσματικό Gary Mackay-Steven κι έριξε τον Patrick Roberts στη θέση του στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τη Celtic να έχει ένα σουτ άουτ με τον Dembele, όμως ήταν η St Mirren πάλι που άγγιξε ένα δεύτερο γκολ.
Στο 50’ ο John Sutton σούταρε δυνατά κι ήταν η παρέμβαση του Erik Sviatchenko που άλλαξε την πορεία της μπάλας, για να χαθεί στο 52’ η μεγαλύτερη ευκαιρία των Buddies. Σε μία ακόμα στημένη φάση ο Moussa Dembele στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι, να σκάει έξω από τη γραμμή για να έρθει ο Harry Davis και να τη στείλει άουτ σχεδόν εξ’ επαφής. Το ματς κρίθηκε εκεί δύο λεπτά μετά μπήκε ο Leigh Griffiths κι η Celtic γύρισε το παιχνίδι μέσα σε δύο λεπτά. Στο 57’ ο Patrick Roberts εκτέλεσε φάουλ (που κέρδισε ο Griffiths) κι ο Mikael Lustig έκανε με κεφαλιά το 1-1, για να σημειώσει ένα εκπληκτικό γκολ στο 58’ ο Scott Sinclair από το ύψος της περιοχής και πλάγια αριστερά στέλνοντας τη μπάλα με εξωτερικό φάλτσο στα δίχτυα.
Στο 61’ ο Sinclair αναστάτωσε πάλι την άμυνα, με τον John Sutton να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και στο 68’ το σκορ έγινε 3-1. Πρωταγωνιστής ξανά ο Sinclair που ξεκίνησε τη φάση έβγαλε μπροστά τον Roberts κι αυτός έδωσε στον Dembele που έκανε το 3-1. O Griffiths έκανε το 4-1 στο 78’ για μια Celtic που κυνήγησε κι άλλο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει παρότι έστειλε δύο ακομα φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Στην πρώτη έγινε φάουλ κι η προσπάθεια του Boyata πήγε στράφι ενώ στη δεύτερη ο Griffiths ήταν offside.
To σκορ ίσως αδικεί τη St Mirren, που μπορούσε να κάνει το 0-2, μπορούσε όμως να δεχτεί και περισσότερα γκολ, με τη Celtic να πιάνει φοβερό ρυθμό το τελευταίο ημίωρο.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney, Brown, Bitton (Griffiths 54), Armstrong (Kouassi 77), Mackay-Steven (Roberts 45), Sinclair, Dembele.
ST MIRREN: O'Brien, Irvine, MacKenzie (Baird 75), Davis, Δημητρίου, Magennis (Storie 83), McGinn, Mallan, Smith, Morgan, Sutton (Loy 70).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.