Celtic-St Mirren (preview)

H αήττητη φέτος Celtic υποδέχεται την ουραγό της Championship St Mirren κι είναι το μεγάλο φαβορί, με τους Bhoys να έχει φτάσει τα 33 ματς χωρίς ήττα τη φετινή σεζόν και να έρχονται από 15 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο τους παιχνίδι την Τετάρτη κέρδισαν 4-0 την Inverness στα Highlands, ενώ για φτάσουν στα προημιτελικά του κυπέλλου είχαν νικήσει πάλι την Inverness, αυτή τη φορά με 6-0 στο Celtic Park.
Ο εξτρεμ, Patrick Roberts, ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι είναι διαθέσιμος, όχι όμως κι ο James Forrest που ταλαιπωρείται ακόμα από το γόνατο του. Ο μέσος
Tom Rogic έχει υποβληθεί σε εγχείρηση στον αστράγαλο και θα λείψει για αρκετά ματς ακόμα από τους πρωταθλητές Σκωτίας.
Η St Mirren μπορεί να είναι στο βυθό της Championship, βρίσκεται όμως σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας κερδίσει τα 4 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ βρίσκεται και στον τελικό του Challenge Cup. Έρχεται από μεγάλη νίκη με 2-0 επί της πρωτοπόρου της Championship, Hibernian, ενώ για να φτάσει στα προημιτελικά του κυπέλλου νίκησε 3-2 την East Fife εκτός έδρας.
Ο αμυντικός Adam Eckersley είναι αμφίβολος, ενώ παραμένει εκτός μάχης ο επιθετικός, David Clarkson. Oι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 30 φορές στο κύπελλο Σκωτίας, με τη Celtic να έχει κερδίσει τις 17, τη St Mirren τις 6, ενώ 7 ματς έληξαν ισόπαλα. Πριν την έναρξη της σημερινής αναμέτρησης θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρύλου της Celtic, Tommy Gemmell, που απεβίωσε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.