Θρίαμβος στο τέλος για Gers, 6-0 τη Hamilton

Τέσσερα γκολ στα τελευταία 13 λεπτά μετέτρεψαν μια άνετη πρόκριση σε θρίαμβο για τους Rangers που διέλυσαν 6-0 τη Hamilton και βρέθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Με τον Rob Kiernan διαθέσιμο, μετά την έφεση για την κόκκινη στο ματς με τη St Johnstone, ο Graeme Murty ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα που νίκησε 3-2 τους Saints.
Τέσσερις αλλαγές για τους Accies με τους Darian MacKinnon και Danny Redmond να είναι τιμωρημένοι και τον Scott McMann να χάνει τη θέση του σεην ενδεκάδα. Ο μέσος Ali Crawford επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Massimo Donati και τον αμυντικό Blair Adams, ενώ ο Remi Matthews προτιμήθηκε κάτω από τα δοκάρια αντί του Gary Woods.
Ελαφρύ υπεροχή των Rangers στο πρώτο ημίωρο με τους Accies να δίνουν χώρο ψάχνοντας την κόντρα. Oι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και σε πιεστικό τρίλεπτο άνοιξαν το σκορ. Στο 30’ ο Kenny Miller έπιασε μονοκόμματη βολίδα που απέκρουσε ο goalkeeper, Remi Matthews, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 32’ ο Jon Toral κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα στην περιοχή από τον Grant Gillespie, σε μια αμφιλεγόμενη φάση. Το εκτέλεσε εύστοχα στο 33’ ο Martyn Waghorn στέλνοντας στην άλλη γωνία τον Matthews και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0 και τη Hamilton να έχει παράπονα για μια φάση που ο keeper των Gers, Wes Foderingham, μάζεψε τη μπάλα με το χέρι έξω από την περιοχή, χωρίς να καταλογιστεί παράβαση! Η απουσία του Γιώργου Σαρρή στην άμυνα (τραυματίσθηκε κι αποχώρησε στο 40’), έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική για τους Accies στη συνέχεια.
Οι Gers διπλασίασαν τα τέρματα τους στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον  Joe Garner να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 48’, μετά από κεφαλιά-πάσα του Rob Kiernan. Στάθηκαν τυχεροί στη συνέχεια που ο Joe Garner πήρε μόνο κίτρινη για ένα πολύ άγριο τάκλιν στον Dougie Imrie. Οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν στα 13 τελευταία λεπτά όπου δέχτηκαν 4 γκολ σε ένα ματς που δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη. Ο Jon Toral έκανε το 3-0 στο 77’ με σουτ από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 82’ ο Clint Hill έκανε το 4-0 με κεφαλιά σε ένα γκολ που προήλθε επίσης από κόρνερ, με την απουσία του Σαρρή να είναι παραπάνω από εμφανής. Ο Joe Garner έκανε στο 88’ το 5-0 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά από πάσα του αμυντικού των Accies, Grant Gillespie που γύρισε τη μπάλα πίσω χωρίς να προσέξει και στο 91’ ο Garner ολοκλήρωσε το hat-trick του διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Hill, Wallace, Toral, Holt, Hyndman (Forrester 82), Waghorn (O’Halloran 75), Miller (Garner 45), McKay.
HAMILTON ACADEMICAL:  Matthews, Σκόνδρας, Devlin, Gillespie, Imrie, Crawford, Kurtaj (Docherty 67), Bingham, Donati, Adams (McMann 62), Σαρρής (Watson 40)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.