Hearts-Celtic (preview)

H Celtic με νίκη σήμερα στο Εδιμβούργο κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο στη Σκωτία, 9 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Brendan Rodgers είναι αήττητη σε 36 ματς στη Σκωτία, σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας παραχωρήσει μόλις δύο ισοπαλίες.
Ο μέσος Tom Rogic αναμένεται να απουσιάσει και από αυτό το παιχνίδι, μιας και αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του, αμφίβολος είναι ο Leigh Griffiths που χτύπησε στο 1-0 της Σκωτίας επί της Σλοβενίας.
Ο Brendan Rodgers δήλωσε ότι αν η ομάδα του πάρει σήμερα τον τίτλο η σκέψη του θα πάρει στον θρυλικό Tommy Burns που ήταν ο μέντορας του όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική στη Reading.
Η Hearts μετρά μόλις 5 νίκες στα 18 τελευταία παιχνίδια της, με τον τεχνικό της Ian Cathro, να τονίζει ότι αυτή είναι η κρισιμότερη βδομάδα της σεζόν, μιας κι έχει να δώσει τρία δύσκολα ματς σε 6 μέρες. Πολλοί οπαδοί της Hearts θεωρούν τον Cathro, υποχείριο του διευθυντή ποδοσφαίρου των Jampos, Craig Levein, με το «χαρτάκι» που είχε δοθεί στο ημίχρονο στην ήττα με 2-0 από την Aberdeen, να αυξάνει την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νέου τεχνικού της Hearts. O αμυντικός Aaron Hughes δεν είναι ακόμα έτοιμος και θα λείψει από τους γηπεδούχους, ενώ παραμένουν εκτός μάχης οι John Souttar και Callum PatersonHearts δεν θα έχει στη διάθεση της ούτε τον επιθετικό Dylan Bikey, που δόθηκε ξανά δανεικός στη Stirling Albion μέχρι το τέλος της σεζόν.
Η Celtic έχει κερδίσει τα 13 από τα 15 τελευταία ματς πρωταθλήματος με τη Hearts, τελευταία νίκη της ομάδας του Εδιμβούργου ήταν τον Οκτώβριο του 2011, ενώ στις 7 τελευταίες επισκέψεις της στο Tynecastle η Celtic μετρά 6 νίκες και μία ισοπαλία.
Η Celtic έχει κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις της με τη Hearts τη σεζόν που διανύουμε, 2-1 στο Tynecastle στην πρεμιέρα τον Αύγουστο και 4-0 στα τέλη του Ιανουαρίου στο Celtic Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.