Celtic-Hearts (preview)

Φιέστα στο Celtic Park, με τους πρωταθλητές να θέλουν να τερματίσουν αήττητοι το πρωτάθλημα κάνοντας ένα ακόμα ρεκόρ φέτος. 46 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις για τη Celtic, 104 και 103 βαθμοί μέχρι τώρα, οι Bhoys είναι έτοιμοι να τελειώσουν το πρωτάθλημα αυξάνοντας τα φετινά τους ρεκόρ. Τους αρκεί η ισοπαλία για να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα τερματίσει αήττητη σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών κι έχουν και το κύπελλο Σκωτίας να διεκδικήσουν από την Aberdeen το άλλο Σάββατο για να κάνουν το treble. O Brendan Rodgers δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με τον Moussa Dembele να έχει ξεκινήσει προπονήσεις αλλά να μην είναι ακόμα έτοιμος, θα είναι σίγουρα εκτός αποστολής, στο παιχνίδι-φιέστα στο οποίο οι Bhoys θα σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Η Hearts έρχεται από 3 σερί ήττες, μετρά 5 ματς χωρίς νίκη κι έχει μείνει εκτός Ευρώπης. Ο Bjorn Johnsen πάντως αναμένεται να είναι στην αποστολή παρά την κόντρα του με τον προπονητή της ομάδας Ian Cathro και την απουσία του από την προπόνηση της Παρασκευής.
Ο μέσος Prince Buaben εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει, όμως οι Rory Currie και Sam Nicholson είναι αμφίβολοι. Οι full-backs Andraz Struna και Lennard Sowah παραμένουν εκτός μάχης, όπως και οι -καιρό τώρα- τραυματίες John Souttar και Callum Paterson.
Η Celtic είναι αήττητη στα 16 τελευταία ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Hearts, έχοντας κερδίσει τα 14, με τους Jampos να μην έχουν σκοράρει στις 12 από τις 16 τελευταίες επισκέψεις τους στο Celtic Park.
O Scott Sinclair έχει πετύχει 6 γκολ σε 3 ματς κόντρα στη Hearts φέτος μεταξύ των οποίων κι ένα hat-trick στο 5-0 του Απριλίου στο Εδιμβούργο.
Η Celtic έχει κερδίσει και στις τρεις αναμετρήσεις της με τη Hearts αυτή τη σεζόν, 2-1 στο Εδιμβούργο τον Αύγουστο στην πρεμιέρα και 5-0 τον Απρίλιο και 4-0 το Γενάρη στο Celtic Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.