Άτυχοι Saints, 1-2 με Trakai

Η St Johnstone έχασε 2-1 μέσα στο McDiarmid Park από την Trakai της Λιθουανίας, στο πρώτο ματς του α’ προκριματικού γύρου του Europa League.
Οι Λιθουανοί σαφώς πιο έτοιμοι (με 16 ματς πρωταθλήματος στα πόδια τους) πήραν δύο φορές το προβάδισμα, και παρότι έμειναν με 10 παίκτες στο 82’ μετά την αποβολή του Vaidas Silenas, κράτησαν τη νίκη που τους φέρνει με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο.
Η ετοιμότητα των Λιθουανών ήταν εμφανής από το ξεκίνημα. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 13’, με τον Oscar Dorley να βγάζει μια έξυπνη πάσα στον Maksim Maksimov που άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ κοντά στο σημείο του πέναλτι.
Οι Saints έδειχναν μια ταχύτητα πίσω κι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 27’ με τον Steven MacLean να μην μπορεί να νικήσει τον keeper των Λιθουανών, ούτε ο Graham Cummins που ακολούθησε τη φάση χάνοντας μια -διπλή- μεγάλη ευκαιρία. Η St Johnstone έφερε το ματς στα ίσα στο 32’, με τον Liam Craig να εκτελεί κόρνερ και τον αμυντικό Joe Shaughnessy με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτα, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ.
Ήταν μια βολίδα του Vaidas Silenas στο 36’ που έκανε το 1-2 για την Trakai, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος (κι έμελλε να μην αλλάξει μέχρι τέλους).
Η είσοδος του Stefan Scougall στο 62’ έδωσε άλλη πνοή στους Saints και παραλίγο να φέρει και την ισοφάριση όμως το σουτ που επιχείρησε στο 66’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ νωρίτερα είχε χάσει άλλη μια ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Οι Λιθουανοί έμειναν με 10 παίκτες στο 82’ όταν ο σκόρερ Vaidas Silenas πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα όμως η St Johnstone δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα, παρότι είχε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Graham Cummins που δεν μπόρεσε να νικήσει τον keeper της Trakai.
Tώρα η St Johnstone χρειάζεται δύο γκολ στη Λιθουανία και δεν θα έχει στη διάθεση της τον περσινό τοπ σκόρερ της, Steven MacLean, μιας και το πρόβλημα του στο γόνατο δεν του επιτρέπει να παίζει σε πλαστικό χορτοτάπητα, και τέτοιον διαθέτει η έδρα των Λιθουανών.

ST JOHNSTONE: Clark, Foster, Easton, Gilchrist, Shaughnessy, Alston, Craig (Kane 84), Wotherspoon (Scougall 62), Paton (Millar 63), MacLean, Cummins.
FK TRAKAI: Plukas, Borovskis, Klimavicius, Janusevskis, Silenas, Wakili (Cyzas 81), Bychanok, Shyshka, Vorobjovas, Dorley (Kruk 90), Maksimov (Cesnauskis 90+3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.