Σκωτία διαλέγει ο μικρός Dembele

Ο Karomoko Dembele είναι στην εθνική κάτω των 16 της Σκωτίας, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αγγλία σε τουρνουά στο τέλος του μήνα, που σημαίνει ότι ο 14χρονος μέσος έχει επιλέξει για την ώρα τουλάχιστον την εθνική Σκωτίας.
Ο φοβερός πιτσιρικάς της Celtic έγινε γνωστός πριν από 10 μήνες όταν σε ηλικία 13 ετών έκανε τον περασμένο Οκτώβριο το ντεμπούτο του στην ομάδα κάτω των 20 της Celtic! Από τότε τα highlights των αγώνων του έγιναν viral κι υπηρξε κι ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Arsenal και η Manchester United. Ο μικρός ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Celtic τον περασμένο μήνα δείχνοντας ότι προτιμά τους Bhoys, όσον αφορά την εθνική ομάδα όμως το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο. Ο μικρός μέσος έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική κάτω των 16 της Σκωτίας, όμως πριν από 7 μήνες έπαιξε και με την εθνική κάτω των 15 της Αγγλίας! Λόγω καταγωγής ο Karomoko Dembele έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και με την εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού, αν κι η μάχη για την απόκτηση της ποδοσφαιρικής του υπηκοότητας γίνεται μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας. Μια ποδοσφαιρική υπηκοότητα που θα αποφασιστεί όταν φορέσει τη φανέλα των αντρών μιας εθνικής ομάδας.
Για την ώρα, παρότι η μάχη φαινόταν χαμένη για τους Σκωτσέζους ο φοβερός πιτσιρικάς αποδέχτηκε την πρόσκληση που του έγινε πριν από 5 μήνες και στα τέλη αυτού του μήνα θα είναι με τη Σκωτία κάτω των 16, που θα αντιμετωπίζει τις ανάλογες εθνικές της Αγγλίας του Κατάρ και της Ουρουγουάης.
Τώρα είναι οι Σκωτσέζοι που φαίνεται να κερδίζουν τον ταλαντούχο πιτσιρικά, υπάρχει όμως πολύ χρόνος ακόμα κι οι Άγγλοι αποκλείεται να τα παρατήσουν τόσο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.